2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

大家好! 我預產期係12月29日.
所以一路好爭扎入唔入黎12月媽媽會
萬一遲左幾日咪變14年1月B.
但我諗大家唔會既, 多多關照呀~{:1_1:}

另外呢, 我星期六去左私家檢查,
不過個經驗唔太開心
因為呢個私家係一個月約見一次既
諗住今次16週多D應該照到仔定女啦..
點知個醫生自己一路照一路自己寫野..
到最後忍唔住問佢咩性別
佢只冷冷答我一句要遲D先睇到
照完乜都冇講, 淨係話SIZE正常 (咁佢寫咁多野係FOR乜? 同埋之前幾次起碼講下身長)
跟住就打發左我走
枉我山長水遠由屯門出去旺角睇佢
(你至少話比我聽遮住左, 比返個原因我都好吖)
所以我心淡了, 各位媽媽有屯門或元朗的好私家可以介紹嗎?

大宅

我在旺角中心睇, 醫生都好細心我有兩個朋友都係經他做產檢和接生, 你好興趣 pm 我~

別墅

回覆 Lunchuma 的帖子

喂, 你吾駛為左呢D人吾開心. 我自己嗰個係中環相信你都用吾著. 我每次見完佢同BB都好開心架. 你快D睇吓有冇其他人介紹比你啦. 祝你保持心情開朗生個開心B.

大宅

回覆:HI各位, 初黎報到, 多多指教! 同埋真係有私家醫生事要指教!

元朗可以試吓楊立和....我大仔時結構,產檢都搵佢

大宅

你唔好彩搵著個咁cool既醫生喇, 不過有好多好好ga
你搵番屋企附近啦, 方便啲冇咁辛苦

禁止訪問

回覆:HI各位, 初黎報到, 多多指教! 同埋真係有私家醫生事要指教!

子爵府

不如等多陣20w去照結構先睇埋性啦
我12月27 早你兩日,我book左8月中照。

複式洋房

多謝各位SUPPORT!
我都BOOK左8月中照結構
唯有再等多幾個禮拜開估啦!

複式洋房

回覆 joan_baobao 的帖子

呢個醫生好似都幾多人介妱, 等我試下先! THX!

公爵府

開心吸收勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

choly_bo 發表於 13-7-22 22:07
屯門元朗聽番都無咩好醫生,我睇開盧乃本,13w一睇就話係仔到oscar政府都話係仔咁無得錯 ...
Just say Hi to you

我預產期都係12月28, 希望阿b唔好遲到啦

洋房

回覆:Lunchuma 的帖子

我遲你一天,預產期12月30日,剛sat係佐敦照了BB

禁止訪問

引用:Quote:choly_bo+發表於+13-7-22+22:07+屯門

公爵府

開心吸收勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 choly_bo 的帖子

仲未知呀,等下月中照結構,希望到時會照到。

複式洋房

回覆 dorachu 的帖子

hi, 咁你係佐敦係咪已經照到性別呀?

洋房

知道啦!甘你點呀!諗住几時會再去照呀?

複式洋房

依家唯有乖乖等8月12照結構 {:1_1:}

洋房

我26/8先照呀!仲要去私家先有得照

大宅

引用:回覆+dorachu+的帖子依家唯有乖乖等8月12照

原帖由 Lunchuma 於 13-07-23 發表

依家唯有乖乖等8月12照結構
加油〜 如果你唔介意遠,可以轉睇尖沙咀葉醫生,好好人,好細心!我13週佢已經主動同我講bb既性別〜

複式洋房

回覆:grace0222 的帖子

我都係12月28,反而想佢遲多幾日出黎做大B^^ 點解你想佢唔好遲?

公爵府

回覆 anniehoho 的帖子

因為我有個大仔今年升小一,想細B跟到讀同一間學校。呢幾年出生BB多左,兢爭大,入到哥哥間小學,就唔洗到時再煩揀校,
不過亦要睇細B,自己想幾時出細。

首頁

尾頁

跳至