自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

公司係海港城樓上, 每星期都會有一日去樓下大x樂食快餐。搵位就一定難, 好多時會有好多遊客, 大家各自搵位, 互不影響, 但試過兩次被人迫走, 兩次迫走我地都係講國語嘅, 兩次都係食到中後段, 坐4人位被隔離用手、口迫。

一次就扮放食物係枱時 "爭d" 倒瀉嘢, 個個放食物時都係連埋個 tray 放係枱上啦, 又方便又輕鬆, 但唔知點解個兩個國語人要將d湯呀、飯呀、飲品呀, 逐樣係 tray 攞起再放落枱, 得, 你有你習慣, 當然唔會理, 但個男人真係誇到, 每攞一樣就以倒落你身姿勢放上去, 一路想潑向你到咁, 一路不斷講唔好意思! 咁碗湯係咁, 碗飯又係咁, 唔駛連杯飲品都係咁吓 。放完一個餐, 另一個餐又係以咁獨特方式放上去! 喂, 你坐係到放姐, 唔係踏緊單車過緊網線呀!

另一次就係兩個斯文女仔, 又係食到中尾段, 飯都未食哂, 飲品未飲完, 就一副可憐樣向我地講: "不好意思, 不好意思!" 要我地走, 比佢同兩個朋友, 等佢地可以坐埋一齊, 大佬呀, 你個兩個 friend 係後面枱緊食緊啦, 小學咩, 咩都一齊。

兩次嘅國語人都唔係遊客, 冇行李或手袋或一大堆戰利品, 似係附近返工, 都唔明點解可以咁!

水晶宮

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:公司係海港城樓上,+每星期都會有一日去樓下

原帖由 geoml 於 13-07-24 發表
公司係海港城樓上, 每星期都會有一日去樓下大x樂食快餐。搵位就一定難, 好多時會有好多遊客, 大家各自搵位, ...
我會吾理。。。再食得慢d:;pppp:

男爵府

畀面勳章

回覆:係海港城-大x樂食餐飯都比人迫走

第一個例子,係有d驚,整污joe 自己就唔好,例子2,我唔會理佢,叫佢等我食完先算,同佢講自己食太急胃痛

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我以前响time sq 嗰頭返工... 除咗book 定枱飲茶外,
去其他食肆真係唔洗望有位坐..
我哋都係各自各買外賣返上 office 食..無咁嬲~

侯爵府

引用:公司係海港城樓上,+每星期都會有一日去樓下

原帖由 geoml 於 13-07-24 發表
公司係海港城樓上, 每星期都會有一日去樓下大x樂食快餐。搵位就一定難, 好多時會有好多遊客, 大家各自搵位, ...
睬佢生臭狐:;pppp:

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

你同佢地講英文, 佢地肯定唔敢再煩你~

食餐飯都俾人攪到咁唔安樂, 俾我會好慶囉~

CarrieNazi  GOOD IDEA...sorry i dont understand chinese  發表於 13-7-24 17:29
angelluisa    發表於 13-7-24 17:20

伯爵府

有咩好驚,慢慢食

pollytopig  x 2  發表於 13-7-24 16:09

公爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

KAHOI 發表於 13-7-24 14:12
我會吾理。。。再食得慢d

me too

大宅

我好怕繁忙時間去快餐店.
好難揾位..

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

佢地咁先要慢慢食

第一個,唔緊要,整污糟咪叫佢買過晒D衫俾你囉
第二個,同佢講唔洗客氣,我仲有排,你想一齊坐不如等你朋友個邊,可能會快D

CarrieNazi  我諗第一個佢地唔會蘇你...  發表於 13-7-24 17:29

大宅

比我我會食完先走囉, 我都係守規矩搵位食飯, 咁點解你唔可以守規矩咁等我食完先...

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+geoml+於+13-07-24+發表公司

原帖由 KAHOI 於 13-07-24 發表
我會吾理。。。再食得慢d

simple is the best~

子爵府

geoml 發表於 13-7-24 14:09

我試過同c6 去 apm food court, 我食到一半, c6 既石鍋飯才剛剛吃, 坐我對面一對情侶食到差不多, 個男人抱住個細路 (識自己行既) 埃到張枱貼一貼仲望住我們食... 個男人仲有另一個男人同2 個細路再加一個疑似工人既姐姐一齊, 除了抱細路個男人埃住張枱等位外, 其他人去哂買o野, 好啦, 到我們對面既情侶食完比位佢啦, 佢仲要周不時眼甘甘望住我o地.. 唉... 難為 c6 好唔好意思咁快快食佢果個熱辣辣既石鍋飯.. 到最後, 佢o地o的人返來原來只係買幾碗甜品囉... o的人真係好老土!!!

CarrieNazi  咪鬼理佢呀嘛, 再埃住張台, 我成個石鎬飯辣落佢度....(我係咁毒)  發表於 13-7-24 17:32

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

我唔會睬佢,家下我有俾錢架喎

侯爵府

BK Milk勳章

佢夠膽擺落枱 我會叫阿姐: 阿姐 d野唔係我 唔該幫我執走佢
so far so good

伯爵府

如果我未食完我唔會理佢
You will never walk alone

男爵府

BB防敏心得分享勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

geoml 發表於 13-7-24 14:09

我會學佢, 攞野倒落佢個位到, 俾人嚇親真係唔小心喎...

音波巧更加唔會理佢, 當聽唔到睇唔到
大家可以去我的文討論墾丁旅遊問題

http://www.baby-kingdom.com/foru ... &fromuid=713096

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

會照坐照食,不會快或慢d

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

比我會即拍低,擺明拍佢,重慢慢食

總有離別的時候

男爵府

我試過重嬲,有b6問我走時可否比個位佢,咁當然冇問題,點知佢個朋友,放下所有袋和戰利品,叫我幫佢睇注,我話唔得,重比佢話,當然我沒有同佢吵,只是坐耐d,坐到佢去找過另外的坐位。講真,以前我沒有咁憎佢地,近幾年,佢地真係太過份!

首頁

尾頁

跳至