跳至

首頁

尾頁

洋房

回覆 Mrs.Kangaroo 的帖子

你這樣說去加拿大就不可以拿香港身分證嗎?
如果我這樣沒有加拿大證我的bb可以有落地簽證嗎?
有醫院接生嗎?

洋房

多謝你的意見,

請問有醫院接生嗎?
如果接生同睇醫生費用幾多?
我有親戚是果邊住的我可以住佢家,
出左世小朋友要等幾耐可以有証件出國呀?
我打算下年去生.如果有5個月去會唔會太遅,
同老公一起過去寫探親定旅遊好的,好怕俾佢知道.
麻煩大家俾多的意見,十分感激.

公爵府

引用:回覆+Mrs.Kangaroo+的帖子你這樣說去加拿大

原帖由 maylailai 於 13-08-21 發表

你這樣說去加拿大就不可以拿香港身分證嗎?
如果系双非,就算bb在英国出生,也不能取得英藉,只可以有hk 身份証。放棄把啦。

Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

公爵府

回覆:maylailai 的帖子

加拿大亦一样。

Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

大宅

畀面勳章

引用:是的.我都想佢地生活好的.這樣可以嗎?

原帖由 maylailai 於 13-08-21 發表
是的.我都想佢地生活好的.這樣可以嗎?
其實係香港先咁on居就算雙非都比個小朋友有國籍英國一早截左雙非啦

首頁

尾頁

跳至