嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

揀緊bb車, 見chicco Simplicity 個款好似幾好, 但又好似不能單手開關車

我是新手媽媽, 想問下能否單手開關車是否很重要?

又想問下這架chicco車的用家父母, 上落巴士或地鐵火車, 方便嗎?

謝謝

子爵府

回覆:BB車(chicco Simplicity), 單手收車重要嗎?

其實用得熟手,部車夠鬆,唔計個手柄的話,可以用單手+單腳收,開都可以但要夠大力,去專門店請售貨員教你.... Mtr ok, 碌夠大過條gap.... 撘巴士就麻麻啦,因唔算好細部,都成6.8kg唔輕,你上車前一定要摺好,上車後要扶實,反正如果得一個人我一定唔會撘mtr以外的公共交通工具

伯爵府

joyson 發表於 13-8-11 22:58
揀緊bb車, 見chicco Simplicity 個款好似幾好, 但又好似不能單手開關車

我是新手媽媽, 想問下能否單手開關 ...
我唔係用chicco既,不過單手收車係方便好多,唔單止講緊係搭車,去餐廳食飯,又或者去一啲地方要收車既時候,得你一個,仲要抱住果未識行既BB,單手收車真係幫到好多!同埋你講果部車係幾重架,你要考慮下,我自己就鍾意日本既bb車,APRICA,COMBI果啲,貪佢唔係好大部又唔重......

男爵府

回覆:BB車(chicco Simplicity), 單手收車重要嗎

呢部老公鍾意 單手我試過收到車 但都真係唔輕 所以最終買左graco 輕d 方便d 唯有用時小心d 唔好反車

首頁

尾頁

跳至