家庭理財

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問广告成日播果個:“BXPA 互通保額 醫療保障計劃 ” 100保額互用,買得過嗎?

我地已經買了醫保,但是最低保額果隻!

禁止訪問

回覆:vita123 的帖子

男爵府

回覆:互通保額 醫療保障計劃

我都好想知道呢個計劃,如果我同老公同一時間有事做手術,例如大家都係同一時間跌斷腳,甘同時間入院又點賠呢?
過一兩日阿爺又因老人病入院又點計呢?
上次我個女住24小時都已經用左一萬,甘其實100萬唔係好多咋喎。

別墅

我一向覺得bupa mama 地,其實怕保額唔夠就不如加返大佢。

別墅

引用:你係覺得咩原因會唔夠而想買+多一份?最緊

原帖由 cute_sweet 於 13-08-16 發表
你係覺得咩原因會唔夠而想買 多一份?最緊要係你知自己有需要呀定係真係唔夠。

...
因為呢排我老公好似開始有d小毛病,呢兩個月入了二次醫院,雖然check完都冇事件,但住私家大房夜晚都瞓唔到,所以睇下加多份夠唔夠住3-4人房.

別墅

引用:我一向覺得bupa+mama+地,其實怕保額唔夠就

原帖由 selinawsl 於 13-08-16 發表
我一向覺得bupa mama 地,其實怕保額唔夠就不如加返大佢。
我買了AXA 加大就叫我去CEO Plan,好貴,又要保底,我仲諗緊!

禁止訪問

別墅

回覆 vita123 的帖子

如果老公係家庭支柱,我覺得佢要加大保額
但如果你只係担心住院費用的話,不如買ceo 算了。因為一個唔好意思,住院醫的費用會仲多過你買大危疾的賠償額,所以自己衡量下到底想要住院的保障定加大賠償額。

不過AXA 屋企無用開,我就唔清楚,我老公話以後唔用尼間

別墅

回覆 cute_sweet 的帖子

你研究完再share 下

大宅

回覆 selinawsl 的帖子

BXPA CLAIM 錢check 到你癩..第一次好多野都唔包...食梗你一年錢

首頁

尾頁

跳至