自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

話說昨天買壽司食,人很多,突然有兩姊妹(姊大約十歲,妹大約五歳)衝埋嚟,塞咗係我隔離,將我嘅囝囝迫走,咁都算,突然有東西撞個隻腳,我向下望發現原來個細妹用個"pet pet"bell開我,我立即話佢你做乜"bell"我,佢就還以凌厲眼神,佢姊姊只是望了一下,之後佢哋繼續搶購,我就看看那個是他們的媽,只看見她們的媽站在旁邊,裝作什麼都不知道。唉!真的無言!

瑪瑙宮

引用:話說昨天買壽司食,人很多,突然有兩姊妹(

原帖由 Miulo 於 13-08-29 發表
話說昨天買壽司食,人很多,突然有兩姊妹(姊大約十歲,妹大約五歳)衝埋嚟,塞咗係我隔離,將我嘅囝囝迫走 ...
係咪好平啊,可能係佢亞媽教嘅

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+Miulo+於+13-08-29+發表話說

原帖由 tkop 於 13-08-29 發表
係咪好平啊,可能係佢亞媽教嘅
佢阿媽係咪教佢「執輸行頭慘過XX」

這樣初階的髮飾「你」也看在眼內?! 其實世界很大,出去看看開闊自己的眼界吧!   歡迎「你」對  號  入  座。       

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+tkop+於+13-08-29+發表係咪好

原帖由 ipodbaby_123 於 13-08-29 發表
似係

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

但係5歲咋喎幾時得大呀

子爵府

回覆:e家D細路真係唔知阿媽點教佢

可能係呀媽教佢點搶,貪佢哋細粒易攝位

公爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

問下佢: 小妹妹, 你爸爸媽媽有冇教你要排隊

thekiller    發表於 13-8-29 11:20

珍珠宮

好媽媽勳章

呢d行為就正正是冇家教, 父母責無旁貸

侯爵府

珍珠宮

引用:呢d行為就正正是冇家教,+父母責無旁貸

原帖由 海妮 於 13-08-29 發表
呢d行為就正正是冇家教, 父母責無旁貸
正常人會覺得小朋友無家教,但佢父母可能覺得唔識同人爭就笨啦!

這樣初階的髮飾「你」也看在眼內?! 其實世界很大,出去看看開闊自己的眼界吧!   歡迎「你」對  號  入  座。       

別墅

引用:問下佢:+小妹妹,+你爸爸媽媽有冇教你要排隊

原帖由 Phoebe_snufkin 於 13-08-29 發表
問下佢: 小妹妹, 你爸爸媽媽有冇教你要排隊
睇樓主咁講 果間應該係3蚊件壽司
係無排隊可言 啲人想夾就迫埋黎

Ansonmimi  買得咁辛苦,食左都唔消化,嘥氣  發表於 13-8-29 16:45

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

重有樣就係....係超市什麼的D小朋友成日話唔該借借....其實人地係個位置到想選擇貨品啦,只不過佢可能又係要係個位置令野咁,就講唔該借借,我個人覺得呢D都係無禮貌既一種點解唔可以等一等先呢,

公爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

回覆 Kayiu0719 的帖子

如果我囡囡係橫衝直撞或者冇禮貌果個, 我會話囡囡如果跌倒整親撞到人係佢地問題, 痛痛都唔可以出聲, 我見有D大人真係好驚怕小朋友撞到佢, 唔係因為痛, 係因為怕俾小朋友父母鬧

happygirl_001-  係..見到d小朋友走埋黎我都立即企定...費事d父母話我撞到佢寶貝  發表於 13-8-29 16:31
pugbb  我見到有小朋友走黎走去都會避開,有D父母好野蠻,細路撞人仲鬧其他人  發表於 13-8-29 10:26

男爵府

有時都唔係父母唔教,而係教極唔聽眼見好多朋友都係咁,我見到頭都痛(慶幸自己隻豬唔係咁樣)但個阿媽在場都唔即時教確實係衰啲嘅

男爵府

引用:話說昨天買壽司食,人很多,突然有兩姊妹(

原帖由 Miulo 於 13-08-29 發表
話說昨天買壽司食,人很多,突然有兩姊妹(姊大約十歲,妹大約五歳)衝埋嚟,塞咗係我隔離,將我嘅囝囝迫走 ...
我身邊有個表表姐,個女5歲,1五歡喜其他小孩就打,小孩子坐緊嘅登佢又拖張登令個小孩跌倒,咁人地阿媽米话5啱架,点知我fd话你咁叻,你同我教女啦!,從此,我少不免都五同佢同行,

大宅

回覆:Miulo 的帖子

這就是做母親身教既結果〜

男爵府

你話依家飢荒冇得吃要搶我唔怪你,但。。。。

伯爵府

教養啲問題!貪一時,後果影響一生!阿女同班都有一個,Christmas party永遠5會帶食物返學校,到完左party,連膠碟,食剩啲食物都搶回屋企!

大宅

ipodbaby_123 發表於 13-8-29 09:22

伯爵府

You will never walk alone

首頁

尾頁

跳至