想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

ivf放胎後,幾多日先著床?只有四日假期,足夠休息嗎?

大宅

回覆:siuyanmi 的帖子

Depends你是放day3胎 or day5胎。
Day3胎的話,應在放胎後第4-7日著床。
Day5胎的話,應在放胎後第2-5日著床。
著床是一個process, 整個process是需要3-4日的。

大宅

四日假期已經好足夠, 之後唔好拿重物, 行慢一點就可以, 盡量盡量放鬆心情 (這點知道很難)

大宅

回覆:Miko666 的帖子

我係放雪胎,咁點計?

大宅

引用:四日假期已經好足夠,+之後唔好拿重物,+行慢

原帖由 MAYMAY500 於 13-08-30 發表
四日假期已經好足夠, 之後唔好拿重物, 行慢一點就可以, 盡量盡量放鬆心情 (這點知道很難) ...
我好擔心,今早放雪胎,有塞藥,下午起小便後抹抹時,有粉紅至淺啡色的連塞藥一pat咁抹到出黎,係咪唔正常?

大宅

回覆 siuyanmi 的帖子

你唔好緊張先, 會唔會係放胎時弄損了, 所以有少少粉紅色 ?? 你明天打去問一問姑娘, 求安心.

加油呀 !!! 我地要齊齊做馬媽媽

大宅

引用:回覆+siuyanmi+的帖子你唔好緊張先,+會唔會

你唔好緊張先, 會唔會係放胎時弄損了, 所以有少少粉紅色 ?? 你明天打去問一問姑娘, ...
多謝你呀! 我明天問問先!

大宅

引用:回覆+siuyanmi+的帖子你唔好緊張先,+會唔會

你唔好緊張先, 會唔會係放胎時弄損了, 所以有少少粉紅色 ?? 你明天打去問一問姑娘, ...
我問了,係正常,因過程中的儀器可能會整損。我今日抹抹時已沒有血了,嚇c我。

大宅

請問其實咩叫放胎呀? 請指教.

大宅

yeah , 終於安心, 好好休息, 我同c6講日子好難捱, c6話覺得日子好快過, 我比佢激死啦. 都係同番同路人傾.

期待一齊做馬媽媽

大宅

回覆 Wenchoy 的帖子

我們是做IVF, 會抽卵, 然後將精子結合, 變成胚胎, 第一次叫鮮胎(胚胎), 會將此胎放進子宮內, 即叫放鮮胎, 餘下的胚胎會雪起, 下次使用時, 會溶解胚胎, 再使用, 即叫放雪胎, 希望我的解釋, 你明白.

大宅

MAYMAY500 發表於 13-8-31 12:38
回覆 Wenchoy 的帖子

我們是做IVF, 會抽卵, 然後將精子結合, 變成胚胎, 第一次叫鮮胎(胚胎), 會將此胎放進 ...
明白了, 謝謝呀.

大宅

引用:回覆+siuyanmi+的帖子yeah+,+終於安心,+好

原帖由 MAYMAY500 於 13-08-31 發表

yeah , 終於安心, 好好休息, 我同c6講日子好難捱, c6話覺得日子好快過, 我比佢激死 ...
係呀,馬媽媽,努力呀!!

首頁

尾頁

跳至