嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 有冇食過 "善古靈" 呢隻藥呀, 醫生話對於"哮喘" 氣管敏感好的

Dr. Yonex

我想問下女女2歲3個月,自從大半年前傷風感冒過一次之後,d鼻水同痰就未正式斷過尾,有時會好d就無咁多,有時又會差返,但又唔係不停咁流同咳,鼻涕就一sneeze先有好多,都無特定時間sneeze,咳就整日都係得2~3聲,但就聽到好多痰,夜晚訓覺又乜事都無,咁既情況算唔算氣管敏感呀?有咩方法可以斷尾?我係澳門d醫生完全都幫唔到我

thx

子爵府

Re: 有冇食過 "善古靈" 呢隻藥呀, 醫生話對於"哮喘" 氣管敏感好的

thx janettang for bringing up my query again.

Dr. Yonex

thx. 我怕你忙所以都唔敢remind你,加上佢呢幾日又好似無左咳,不過就仲有少少鼻水

我想問 are those medicine can be purchased over the counter? u mind telling me what do they treat? when to stop taking them? is there a certain course of treatment?

i'm sorry for bringing up so many questions.

首頁

尾頁

跳至