單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

2018復活節勳章

今日去律師樓取回判令,原來全部判令都係一張普通白色A4影印紙+1個紅印,律師話呢d文件已經係正本,我覺得好似好兒希咁,我仲以為會好似結婚證書咁張紙會有d厚度

傻豬大王  2005年6月27日 聯合出世 3.01kg/ 滿月~4.2kg/ 兩個月~5.8kg/ 三個月~6.5kg/ 四個月~7.1kg. 妹妹於2011年1月20日出世, 重2.79kg/ 滿月~3.92kg/ 兩個月~4.89kg/ 四個月~6.44kg/ 六個半月~7.33kg/ 一歲~8.61kg

男爵府

畀面勳章

所有判令都係一張A4紙+紅印.....我都就快有啦

別墅

回覆:NGASZE626 的帖子

你哋攪咗幾耐先攞到呢張紙?

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

值錢在果個紅印。

不知所謂的乙陸!!!

男爵府

畀面勳章

攪左一年十個月

男爵府

引用:攪左一年十個月

原帖由 KatheQuen 於 13-09-06 發表
攪左一年十個月
點解咁耐先搞掂嘅?

大宅

2018復活節勳章

回覆:離婚令正本

Ex有小三,我同不合理理由申請離婚,2月尾出呈請書,4月尾簽文件,6月尾出暫准,8月尾出正式

傻豬大王  2005年6月27日 聯合出世 3.01kg/ 滿月~4.2kg/ 兩個月~5.8kg/ 三個月~6.5kg/ 四個月~7.1kg. 妹妹於2011年1月20日出世, 重2.79kg/ 滿月~3.92kg/ 兩個月~4.89kg/ 四個月~6.44kg/ 六個半月~7.33kg/ 一歲~8.61kg

男爵府

引用:Ex有小三,我同不合理理由申請離婚,2月尾

原帖由 NGASZE626 於 13-09-06 發表
Ex有小三,我同不合理理由申請離婚,2月尾出呈請書,4月尾簽文件,6月尾出暫准,8月尾出正式

...
咁快?用咗好多錢?

大宅

係咪有小三單方申請都會批快d?

大宅

2018復活節勳章

我唔知一般有2個小朋友搞離婚要幾錢,ex係完全同意&唔要仔女,朋友介紹左律師比我,我覺得好貴要萬五蚊埋單,起初律師只係話唔使一萬,點知最後咁貴,覺得被人呃左

男爵府

畀面勳章

有很多可能性問題,唔一定係佢呃你的收費
可能多左文件,又或者對方有問題要問,所以收費一定有條正...

男爵府

畀面勳章

MichellelleBB 發表於 13-9-6 23:28
點解咁耐先搞掂嘅?

因為爭取對方資產,都唔耐啦,很多朋友打左三年多

大宅

引用:我唔知一般有2個小朋友搞離婚要幾錢,ex係

原帖由 NGASZE626 於 13-09-07 發表
我唔知一般有2個小朋友搞離婚要幾錢,ex係完全同意&唔要仔女,朋友介紹左律師比我,我覺得好貴要萬五蚊埋單 ...
我自己攪,只是二千幾蚊

大宅

回覆 稻米 的帖子

點樣攪?

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

代朋友問,如果單方面離婚,對方無出現過,要搞幾耐?要上法庭嘛?

大宅

回覆:monchhichii 的帖子

我自己去家事法庭交表。不過要去兩次。

大宅

回覆 稻米 的帖子

唔駛律師?

大宅

回覆:monchhichii 的帖子

因為無嘢爭呦。小朋友撫養權也給我,又無財務上要判。咁就唔使律師。你交表時如果填錯,寫漏,職員會教你寫。頒佈暫準令也不用出席。

大宅

我早幾年搵律師攪離婚,個女撫養權比爸爸,個律師攪掂晒,叫爸爸上律師樓簽個名, $5000攪掂

大宅

2018復活節勳章

回覆 稻米 的帖子

其實我都係冇掙拗, 仔女歸我, 我地亦冇財產要分, 我真係擺明比律師呃左, 好肉赤呀, 果萬五蚊使係仔女到好過.

首頁

尾頁

跳至