自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

現身處曼谷,有老有嫩自由行,明晚夜機回港!若沒有飛機回港,應怎處理?要在機場等?我們可住多一晩,但不懂怎向香港航空申請?

大宅

回覆:無比滴 的帖子

可以改早嗎?

City Girl Gone Suburban

男爵府

回覆:打風機票處理

我哥都係曼谷,佢聽日班機已取消左(原定1925到香港),我通知左佢留多晚,叫佢book定酒店,香港一有消息會落波就通知佢

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

搭飛機吾一定係落波至飛,我都試過打風搭飛機。每間airline有吾同處理方法,通常細airline會驚青d,大公司會無咁易cancel(吾知係對自己有信心定點,我上次台灣返,真係得國泰敢飛,其他airline都陸續取消)。如航班取消,正常airline做法係電腦安排一班俾你,你要問返airline。心急的話就要睇下情況,見開始復飛就去機場等。其他打風前幾日開始,airline都會開始hold機位方便應變(agent講的),試下或者有機,祝好運

侯爵府

畀面勳章

你坐邊間呀?國泰港龍都明天晚上停飛喎?打去所坐的航空公司睇下佢地有什麼安排啦!

珍珠宮

國泰都停,咁應該好多都停喎,打去 airline 問,或者你可以問下酒店可唔可以幫到你問,有啲會協助你安排㗎!

子爵府

Charlotte_mom 發表於 13-9-22 00:50
搭飛機吾一定係落波至飛,我都試過打風搭飛機。每間airline有吾同處理方法,通常細airline會驚青d,大公司 ...

因為佢地有sam哥同cool魔

大宅

已知香港航空停飛,瞓醒再試打去airline問

男爵府

我哥搭air Asia要星期二先有機位返,要住多2日酒店又返唔到工,

首頁

尾頁

跳至