自由講場

跳至

首頁
45678...26

尾頁

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

薑炳人 發表於 13-9-29 14:12
我晚晚同阿囡齊瞓,一星期前佢夜晚指住個窗簾哎「hello 姐姐」,我少少驚,佢唔係講緊工人姐姐因為佢唔係咁 ...
你覺得係窗外, 定係屋入面呢?

Rabbit-horse  嘩, 你咁問完仲恐怖   發表於 13-9-30 10:20

大宅

引用:Quote:薑炳人+發表於+13-9-29+14:12+我晚晚

原帖由 pomanlife 於 13-09-30 發表
你覺得係窗外, 定係屋入面呢?
我都唔知,感覺係屋入面,因為窗簾長關,冇理由會見到屋外......

Brenda302  咁我真係建議你換窗簾, 如果買唔切, 換塊布掛住先都好,睇吓有冇改善.  發表於 13-9-30 12:47

大宅

回覆:[疑似02 • 急•更新

其實我識查
如果係撞野應該係東邊(方向)撞到
應該要向東(方向)燒一疊溪錢往生錢..同埋生果(要單數)送走佢

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

薑炳人 發表於 13-9-30 09:58
我都唔知,感覺係屋入面,因為窗簾長關,冇理由會見到屋外......

...
屋入面既可能要請人黎請走佢

有無同隔離鄰舍8過上手做過d乜, 住左幾耐, 有咩事發生過?

大宅

引用:Quote:薑炳人+發表於+13-9-30+09:58+我都唔

屋入面既可能要請人黎請走佢

有無同隔離鄰舍8過上手做過d乜, 住左幾耐, 有咩事發生過?
住咗都4、5年,一直都冇事啊!隔壁2戶仲遲過我哋搬入來,都好難8好驚問咗啲唔想知嘅嘢

子爵府

回覆:薑炳人 的帖子

我仔又係早兩年嘅暑假開始咁,當時7歲左右,瞓瞓下會突然間醒左,走去窗度(床尾係幅大窗)話有嘢飛左落街,要我開門巨出去睇,但巨個出去唔係行出去,而係想走廊飛埋落去睇果啲嚇到我係咁去搖醒巨,想知巨係咪夢遊如事都都發生過幾次,都係瞓下醒左,又係口up up指住我後面話有人喺我背後,但我後面係幅牆我當時嚇到死死下,都要扮震定話:你瞓醒未吖,邊有嘢,係幅嚟嫁
直到有次,佢去左姑婆度瞓,又係咁醒左行出廳口up up.但因為姑婆有觀音喺度,佢一出廳就定左,呆左咁唔move.
之後我問過紙扎舖日腳,燒左啲嘢就無事
但......到上年又嚟過,今次我直頭去問過啲拜神嘅人,俾左8字去問,原來我仔喺街帶左兩個客人返嚟,之後我做咗啲事就無事了

karenlyk    發表於 13-10-14 15:15
bencat    發表於 13-9-30 11:20

大宅

睇到我起雞皮添會唔會唔小心係街帶左番黎?

男爵府

好媽媽勳章

搵舊玉戴下睇下有無幫助吧,最好同佢換房或者訓住廳先囉。比著我,我會第一時間搵阿媽同奶奶,如果無人幫就上網搵資料。but我真系吾系好信呢d野。

男爵府

阿女尋晚有無發燒?

彩鑽殿

薑炳人 發表於 13-9-30 10:09
住咗都4、5年,一直都冇事啊!隔壁2戶仲遲過我哋搬入來,都好難8好驚問咗啲唔想知嘅嘢

...
有無拜過4角呀?

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

引用:Quote:薑炳人+發表於+13-9-30+10:09+住咗都

有無拜過4角呀?
入伙時有拜㗎!

大宅

引用:Quote:薑炳人+發表於+13-9-30+09:58+我都唔

原帖由 BabyChristy 於 13-09-30 發表
D人話窗簾長關唔好呀, 太陰會積聚陰氣喎, 日間開左佢, 比D陽光入屋
因為我住低層,如果開咗窗廉就周街啲人行過都見到我哋瞓緊覺

大宅

引用:我仔又係早兩年嘅暑假開始咁,當時7歲左右

原帖由 PerryChak 於 13-09-30 發表
我仔又係早兩年嘅暑假開始咁,當時7歲左右,瞓瞓下會突然間醒左,走去窗度(床尾係幅大窗)話有嘢飛左落街, ...
希望今晚冇事

大宅

引用:搵舊玉戴下睇下有無幫助吧,最好同佢換房或

原帖由 melodylee113 於 13-09-30 發表
搵舊玉戴下睇下有無幫助吧,最好同佢換房或者訓住廳先囉。比著我,我會第一時間搵阿媽同奶奶,如果無人幫就 ...
舊玉邊度買最好?

大宅

引用:阿女尋晚有無發燒?

原帖由 toffeecat 於 13-09-30 發表
阿女尋晚有無發燒?
尋晚冇發燒喇,好彩!

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

子爵府

引用:Quote:原帖由+PerryChak+於+13-09-30+發表

原帖由 薑炳人 於 13-09-30 發表
希望今晚冇事
我仔係斷斷續續咁隔幾個月又嚟過我成家都唔信呢啲嘢嫁。講俾我媽聽佢只會話係咪我鬧得佢勁得滯,搞到瞓得唔好。但有次到去左阿婆度又發生了,唔信鬼神嘅佢都叫我去問下
如果係夢遊都唔會成日話見到有嘢,但再瞓醒問仔記唔記得有咩事發生,又話無吖,咪瞓學囉

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

引用:我BB都試過望住個窗叫姐姐,我第一晚都驚,

原帖由 zoeyin 於 13-09-29 發表
我BB都試過望住個窗叫姐姐,我第一晚都驚,第二晚BB又係咁,我即刻兇狠地厲住BB望既位置然後心裡面講"你唔 ...
我都係, 除非佢同你有關系, 如果唔係, 惡真係有用

男爵府

回覆 薑炳人 的帖子

首頁
45678...26

尾頁

跳至