自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

水晶宮

回覆:屯門幼園5日前已霸位報名

沒有最癫,只有更癲

男爵府

醒目開學勳章

頭先問d staff,佢地話會清走d木凳但會叫個d家長拎左表先,甘點呀。唔駛排隊仲有表拎,佢好似限表wooooo,頭先見到去到12x

我話甘我出年9月1日放定係度啦,佢話出年唔知。個間明明先到先揀上午下午,甘即係唔駛鬥啦。。。仲駛排咩

敢夢。想飛。談何容易?
終於我選擇豁然一試。
有得有失,又可否一直堅持?
<教養孩童,使他走當行的道
  就是到老他也不偏離>

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

屯門媽媽會吹到幾個個回覆,我都

上年我哋提早20個鐘都排頭10個

今年

點會差咁遠

全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

引用:屯門媽媽會吹到幾個個回覆,我都上年我哋提

原帖由 Yubi.T 於 13-09-30 發表
屯門媽媽會吹到幾個個回覆,我都

上年我哋提早20個鐘都排頭10個
屯門媽媽會都吹到幾百個回覆…

全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

伯爵府

牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

佳 X 係網上冇講明派幾多份表.

但註明, 早到大機會讀上午校.
所以 D 人咪諗住早排隊, 攞到表及讀上午校.

子爵府

佳寶系先到先得

男爵府

cwh602 發表於 13-9-30 12:19
我住屯門,之前老爺樓下間幼稚園派表,派表前兩日已經有八十幾人排隊,到派個日,有成百幾二百個全部講普通 ...

你講果間我有排, 早一晚已有百二人, 收我仔AM, 但無讀~
我又唔覺有成百幾二百個全部講普通話, 本地生都佔好多

大宅

引用:屯門媽媽區個度見到佳x幼園星期6先報名而家

原帖由 SoNyPig 於 13-09-30 發表
屯門媽媽區個度見到佳x幼園星期6先報名而家d家長已經擺張櫈係度,講緊係排到幾十個位。甘都得?人又唔駛出 ...
真是好過份,學校政策想點,想引起家長恐慌藉故學校名大增,小朋友出年小一,小學學位好緊張,又新移民雙非,而家幼稚園還只收大b,細b又不收,真的十分助

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

:;pppp:痴根

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

....呢間有咩好?
[img][/img][img align=left

子爵府

好媽媽勳章

引用:....呢間有咩好?

原帖由 milkbear23 於 13-09-30 發表
....呢間有咩好?
有教無類,最重要係先到先得導致D家長咁緊張

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

力神 發表於 13-9-30 13:49
有教無類,最重要係先到先得導致D家長咁緊張

.....我今年報左2間N班就算, 收就收, 吾收就巴~~初時有人同我講佳寶, 我以為買凍肉雜貸~~原來係學校, 真係誤會晒~~
[img][/img][img align=left

大宅

回覆:SoNyPig 的帖子

琴日左大廈舉辦既一日游,經過間屯門既學校,導游話個間學校似皇宮,有錢排隊都唔一定排得到,一年十個月學費加埋雜費三百幾萬,內邊三分一係香港人,係由幼稚園到小六既學校,好奇呢度有冇人讀緊

男爵府

引用:琴日左大廈舉辦既一日游,經過間屯門既學校

原帖由 yanxiang47 於 13-09-30 發表
琴日左大廈舉辦既一日游,經過間屯門既學校,導游話個間學校似皇宮,有錢排隊都唔一定排得到,一年十個月學 ...
間學校都未開

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

There is a light at the end of the tunnel!

男爵府

引用:琴日左大廈舉辦既一日游,經過間屯門既學校

原帖由 yanxiang47 於 13-09-30 發表
琴日左大廈舉辦既一日游,經過間屯門既學校,導游話個間學校似皇宮,有錢排隊都唔一定排得到,一年十個月學 ...
哈囉, 英國貴族學校, 要入學先比幾百萬

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

It's time to set up 限搶位令 或 港人港位:;pppp:
There is a light at the end of the tunnel!

子爵府

cwh602 發表於 13-9-30 12:19
我住屯門,之前老爺樓下間幼稚園派表,派表前兩日已經有八十幾人排隊,到派個日,有成百幾二百個全部講普通 ...

咁誇張??
邊度呀??
我都要快d攞表先得!!

伯爵府

引用:頭先問d+staff,佢地話會清走d木凳但會叫個

原帖由 SoNyPig 於 13-09-30 發表
頭先問d staff,佢地話會清走d木凳但會叫個d家長拎左表先,甘點呀。唔駛排隊仲有表拎,佢好似限表wooooo, ...
痴架仲派咗先,呢間是非不分,不讀也罷

子爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:力神+發表於+13-9-30+13:49+有教無類

原帖由 milkbear23 於 13-09-30 發表
.....我今年報左2間N班就算, 收就收, 吾收就巴~~初時有人同我講佳寶, 我以為買凍肉雜貸~~原來係學校, 真係 ...
學校雖然唔係咩出名學校,受歡迎係佢在教育局個視學報告很唔錯

首頁
12345...6

尾頁

跳至