跳至

首頁
12345...6

尾頁

別墅

我星期六收到信面試了,有冇jm都收到信?19/10 in! 我個女到時先剛一歲,有冇jm知道係in咩?

大宅

有錢一定收

男爵府

回覆 kcschan 的帖子

你在英藝曾有不快的經歷?

大宅

我都收到信呀,又係in 19/10。我都想知in D咩...

別墅

回覆:英藝14~15N班面試

push!

大宅

你們是被選為第一輪的interview,第一輪十成力九收,只有家長不願意比留位費,因英藝幼稚園的學费是大埔區最貴的一間,相反質素就不成正比例

別墅

我因為住得近,加埋細b下年年頭出世,所以想大女有書讀咋。。不過有朋友同同事都有仔女讀過,都話,ok...留位費好貴咩。。。?

大宅

舊年留位費係$600,今年應該一樣呱

男爵府

話就話係留位費,轉頭要你交定上半年雜費同校服錢,成$4000,你唔交就轉你做後備。

複式洋房

引用:話就話係留位費,轉頭要你交定上半年雜費同

原帖由 anembb15 於 13-10-08 發表
話就話係留位費,轉頭要你交定上半年雜費同校服錢,成$4000,你唔交就轉你做後備。
...
請問如取錄了,交了留位費,大概幾時要交書簿費和其它雜費呢?

男爵府

回覆 arktos 的帖子

上年10月interview,11月交留名費,第二年2,3月交雜費。

大宅

咁佢教學質數好差??
知唔知學費係幾多?

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

我阿仔讀緊K1, 所以妹妹都準備明年入去讀N1
我仔讀緊主流班$3800/月, 不過我重未收到面試信

crycryip  wow! 你有三個小朋友?  發表於 13-10-9 12:00

水晶宮

引用:我阿仔讀緊K1,+所以妹妹都準備明年入去讀N1

原帖由 金仔媽媽 於 13-10-08 發表
我阿仔讀緊K1, 所以妹妹都準備明年入去讀N1
我仔讀緊主流班$3800/月, 不過我重未收到面試信

...
你好,我個B將會讀英藝N班。想請問你小朋友在英藝讀得開心嗎?

因為我見呢度JM好似唔太LIKE英藝,唔like英藝的JM小朋友又未讀過英藝、所以想問下真正讀過嘅意見,同埋想問多唔多B6同學,因為其實面試我問過D老師,佢話就算有都多數選全日制,thx

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+金仔媽媽+於+13-10-08+發表我

原帖由 eggcarol 於 13-10-08 發表
你好,我個B將會讀英藝N班。想請問你小朋友在英藝讀得開心嗎?

因為我見呢度JM好似唔太LIKE英藝,唔like英 ...
我仔係讀得好開心,每日都好鍾意返學架!
係咪好多大6人我就唔太清楚, 不過可能因為主流班係以廣東話授課所以只懂普通話既小朋友可能只讀國際班
不過因為我要返工的關係我仔係坐校車所以我對其他同學家長不大認識

水晶宮

引用:Quote:原帖由+eggcarol+於+13-10-08+發表你

係咪好多大6人我就唔太清楚, 不過可能因為主流班係以廣東話授課所 ...
多謝分享

咁我都安心D

民房

wyeth冷知識勳章

引用:Quote:原帖由+eggcarol+於+13-10-08+發表你

係咪好多大6人我就唔太清楚, 不過可能因為主流班係以廣東話授課所 ...
咁國際班係全英文+普通話?有無廣東話架?

Life is just a lullaby~*

子爵府

減齡達人勳章

我個仔讀緊N1,$4100一個月,目前都OK,開學頭一個月不願返,成日喊,
宜家都冇喊,放左學就唱下歌

大宅

回覆:eggcarol 的帖子

我亞b超愛番學,學校亦同佢開左個自動學習模式,超正,佢而家好積極學習,連上活動班都超愛,學習節奏亦習慣了好快…讀國際班基本上個個小朋友都可以同外籍老師溝通到,值唔值四千一番半日,我覺得好抵,有好多人唔鍾意英藝,坦白講,各人心態唔同,好難講,我比較睇重讀書同英文程度,睇下而家大埔,北區幼稚園的情況,我就知我無選錯校,起碼爭起上來都有點競爭力(當然亦要父母栽培),至於老師好唔好,好睇你好唔好彩,間間學校都會遇著唔同人…總之,小朋友讀得開心,又達到父母要求,讀邊間都好…

大宅

回覆:kbbaby 的帖子

國際班中也有一名說廣東話的助教長期在班房中打點一切,普通話老師教中文,其他科目全是英文授課,我自己就會在家教番中文字的廣東話讀音

首頁
12345...6

尾頁

跳至