跳至

首頁

尾頁

男爵府

bb玩乜玩具?

阿仔好似對"long long"開始無乜興趣 (雖然仲未玩得好叻 ), 唔知買d乜比佢玩好呢? 你地既bb依家玩d乜野呀?

大宅

Re: bb玩乜玩具?

he~he~ 阿仔無乜話特別鐘意玩乜玩具,不過由始至終最鐘意都係玩我哋兩個囉 :mrgreen:

複式洋房

買了個Playgym給我的b,他挺喜歡的.還有現在好像快要長牙,喜歡咬牙膠或任何能放在咀里的東西.他又很喜歡站,最喜歡我們扶著他玩.
家裏有林小菲和林小昊.......

大宅

我啊B都係鍾意咬牙膠同一有東西係手就放入嘴裡面,
我另外買了一些有音樂發聲的玩具給他,
訓練他的手指活動多一些

別墅

我都無乜點買玩具比佢玩,只買過一個long long.另外d fd又送了很多d發聲公仔比佢,但我發現佢全部都玩唔到3分鐘就唔係擺落口就blok落個頭度.玩得最耐o個樣反而係一個不用成本顏色先艷o既膠袋,3個幾月玩到而家都重各得好好玩,真係估佢唔到.

男爵府

樂樂好似對屋企d玩具開始無興趣, 但今日去玩具反豆乘, 又唔知買乜比佢好, 真頭痕

別墅

我都係成日經過買BB野既地方...都唔知買D咩俾佢好...但我D朋友就成日買俾佢...所以玩得最耐都有三個幾月...正因佢出牙仔...但佢又唔鍾意咬牙膠...鍾意咬硬膠囉!
ricebb 寫道:
樂樂好似對屋企d玩具開始無興趣, 但今日去玩具反豆乘, 又唔知買乜比佢好, 真頭痕
[img align=left]http://www.babyhome.com.tw/album.php?op=view&mid=245383&page=1&folderid=1112001&fid=25608480&z=F[/img]

複式洋房

我係玩具反斗城買左個布的波波, 波波內有鈴鈴, 在大人床時比佢玩, 吸引佢主動去攞及學趴...........
其實都好傷腦筋....又想買的有學習用途, 又唔想亂買, 又唔知佢鍾唔鍾意玩............. :cry:

大宅

我阿女出了2隻牙發牙痕又係鍾意咬硬膠(ie. highchair既邊呀,玩具等)但唔鍾意咬牙膠,我已經搵過晒睇過好多牙膠但都唔夠靚可能唔夠玩具吸引,我買了的牙膠有combi,chicco,pigeon,nuk,好煩惱........仲有我發現玩具對於我最有用o既時候就係幫佢換片時佢成日不停要轉左邊身,我就放個玩具在右邊吸引佢定d俾我抹patpat,否則換親片都好似同佢打大交咁

男爵府

ricebb,
我都成日行反斗城想買玩具,但次次都空手而回 :-( :-(

ricebb 寫道:

公爵府

我個肥豬仔好鐘意玩一個會發笑聲, 又識講野又有音樂既公仔, 已經玩左幾個月, 但佢仲係每次玩都會笑!

首頁

尾頁

跳至