跳至

首頁

尾頁

複式洋房

美3款毒奶樽本港有售

美國一個環保組織研究發現5款奶樽含致癌物雙酚A,其中3款在本港有售。

該5款問題奶樽包括Avent(安兒牌)、Dr.Brown's(布朗醫生)、Evenflo、Gerber(嘉寶)和Playtex,其中3款在本港有售,有家長今早已紛紛致電本港代理,查詢是否可退回貨品。

http://www.mpinews.com/htm/INews/20070302/gb51611a.htm

My baby is using Dr. Brown, anyone has info about this new? Do I need to change?

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

Re: 美3款毒奶樽本港有售

我地細個既時候用果d奶樽都無咩檢驗啦,我地咪又係咁大,其實都唔使咁緊張既,要吸收好多先至會或者有事,好似而家d食物咁,樣樣都話有d野,唔通唔食咩。

這世上有個不變道理,那就是耶穌愛您

別墅

咁又係,好多食物e+都話有問題,其實又真係唔驚得咁多,不過始終都有啲坦心,唔知還好,知道個心更有啲嘢,因我個b用緊avent,都想知有乜最新進展

男爵府

我已將avent奶樽丟哂, 買了chu chu :cry: , 吉豬島chu chu買到斷貨, baby club apria樽都賣哂 baby club話AVENT FAX左個report比佢地, 就係在高溫下係會釋出0.000?的雙酚A, 但係凍番又會無問題, 同埋唔好加熱超過5分鍾, 不過我驚工人亂黎, 買過ppsu樽安心d

該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至