懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

今日照超聲波, 醫生都係照唔到個胎,得個胎囊。佢話有一半機會小產左,叫我抽血驗hcg , 如果有升即係無事。

我自己係度諗, 我上次經期8月22日, 但係比正常早左成個星期,加上我自己不嬲唔準, 有時個半月先黎一次, 咁其實我唔算叫做8週啦,分分鐘只得5weeks 度,咁照唔到機會係咪都高?

有無媽咪有呢個情況?我好擔心,因為奶奶有病,佢知我有左好開心,我唔想佢失望。

大宅

畀面勳章

搵多個醫生CHECK 下啦....

大宅

政府照定私家呀

複式洋房

私家呀,宜家等緊星期一抽算報告

大宅

回覆 yimyim1011 的帖子

唔好俾自己咁大壓力。。加油

大宅

回覆:yimyim1011 的帖子

你驗到bingo係幾時?由嗰時當4w,你就可以計到你個胎有幾w。

男爵府

回覆:只得胎囊,無胎係裡面

我同你一樣,M唔準,個半至兩個月先一次,只有遲沒有早。

驗到係16/9, 第一次照30/9,都係得胎囊,無胎無心跳,醫生話都有可能係遲排卵,但係都叫我有心理準備同埋兩星期後返去再照。醫生計驗到已經係4wk

未到兩星期,12/10我開始有少少流啡,16/10去睇急證,再照都係無心跳……醫生話應該都唔ok了……再驗hcg confirm…
我都打定輸數了

不過你都仲有可能係因為遲排,可以隔兩星期後再照呀!

大宅

我當初同你情況差不多,8 April 嚟M,發現有咗係4 June, 之後8 June 去浸會照超聲波,計M應該8 weeks, 不過陰超只得胎囊,得4-5週左右,醫生叫我一個月後再返嚟。佢話有可能係經期遲,因為我停咗避孕藥半年,只有3次經,35-50日先一次。都有可能係宮外孕之類,或者再睇下有冇胎。

由於係第一胎,乜都唔識,唔知道有空心囊,醫生亦無講野嚇我,所以都唔識驚。一心諗住一定有胎,但由於流啡,幾日後睇左另一個醫生,當時啱啱6週1,BB已經有心跳。

即係話我驗到時,以為8週,其實得4週。

所以睇多幾日,再驗,經期有遲,週數唔準唔出奇。

加油。

複式洋房

回覆 WaLeiMaMa 的帖子

我當我自己係遲排卵, 等自己可以放鬆啲

複式洋房

回覆 Dadagaga 的帖子

希望我係你呢個情況啦

男爵府

引用:回覆+WaLeiMaMa+的帖子我當我自己係遲排卵,

原帖由 yimyim1011 於 13-10-19 發表
回覆 WaLeiMaMa 的帖子

我當我自己係遲排卵, 等自己可以放鬆啲
係呀! 我嗰陣都係咁同自己講

加油

別墅

吾好霖甘多啦,加油阿

複式洋房

我8月24日最後一次經期既第一日

9月26日驗孕未有

10月2日係診所驗就證實有左

10月15日照陰超都係只見胎囊,未見bb

醫生話估計5周,約左兩星期後再照

我都好驚係有問題@@

複式洋房

回覆 pig_pig1234 的帖子

大家一齊relax

複式洋房

引用:+本帖最後由+yimyim1011+於+13-10-19+14:21

原帖由 yimyim1011 於 13-10-19 發表

今日照超聲波, 醫生都係照唔到個胎,得個胎囊。佢話有 ...
我又係m超唔準,可以三四個月先嚟一次都試過。我本身有計劃生,亦用紅d check,但check唔清,於是諗住嗰個cycle放棄唔理了,等下一次,點知有咗。我19/9用電子驗到3w+,我26/8驗都無(因為要睇中醫),所以24/9第一次照u/s時醫生話既然係咁情況,可能胎仲細,無嘢睇,但應該都5/6週,叫我兩星期後照,我兩星期後再照,胎囊大咗,但裏面空心,佢話應該唔得了,寫紙比我入院流產,嗰一刻其實真係好傷心,係因為我覺得對唔住老公同父母。第二日入院,再照,醫生話就算排卵遲都唔應該空心,個胎囊仲識生長添,但我無流血,亦無肚痛。結果就用藥引產,宜家坐月調理中。希望你會有好消息

複式洋房

回覆:ruruandmeme 的帖子

你好,如果我9月26日驗過無有bb,我10月2日係醫生到驗到有,但10月15日到醫生到照陰超得個囊,照唔到個胎,醫生叫我兩星期後再照,咁我其實而家係幾多weeks,我真係好苦惱,好擔心

大宅

回覆:pig_pig1234 的帖子

你10月2日驗到有,嗰日約4w(因正常排egg後12至14日就驗到),你15號陰超時胎細有機會照唔到㗎。總之放鬆啲,食多啲蛋,奶之類食物會長胎㗎。祝好孕!

大宅

BK Milk勳章

我係E院時都見過有人好似你咁, 我想問你係照陰超定照肚?

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

我兩個月黎一次m, 20/4, 3/5婚後開工,5/6淺控,睇第一個醫生佢都話只見胎囊叫我即時放棄,我過幾日睇第二個去睇第二個醫生,佢話我m一向唔準叫我等,過多兩星期有閃閃了,宜家23w5,大家俾時間寶寶

複式洋房

回覆:wong898 的帖子

你買枝clearblue電子再驗?

首頁

尾頁

跳至