想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: IVF成功了

我會努力,將一切交給神,
最慘就是不少告訴弟兄姊妹,讓他們幫我代禱,1027,您有沒有告訴弟兄姊妹?
bbmom810

複式洋房

ruthcsp
當然記得你, 你係好開朗樂觀的人, 我之前因身體唔好, 有發燒, 見紅, 嘔了差不多7個星期. 係過了14週先比較好些. 所以都沒有報喜.

我今次開這個topic 係想支持其他姊妹.
同想將所有榮耀. 頌讚歸回給我地神

複式洋房

bbmom810

我有告訴幾位比較close弟兄姊妹, 其他我沒有講, 因唔想解釋太多次, 有怕好太壓力. 我做完之後都叫佢地唔好問結果, only 為我一家祈禱.

別墅

hi 1027 & bbmon810,
我真係好開心, bk又有姊妹有喜啦, 我好明白你哋的感受, 我在3年幾前都有做ivf的經驗成功了, d感受真不知點講, 我try 咗4年要唔到才做ivf, 4年的慘痛真係不知點講, anyway, 都過去啦, 我個囡囡好好, 我又剛剛有咗1個幾月, 係自然及意外有的, 以前點要都唔成功, 現在呢? 所以希望在明天.
各位姊妹, 真係要有信心, 希望在明天, 我係一個好好的例子啦!

洋房

Hi 1027,
恭喜你呀!!!

我和你一樣,也是在養和做IVF by Dr. Tay,很可惜我失敗了 :-( :-( :-(
不知是否因為我在放蛋後第4天腸胃炎及肚疴引致失敗,我非常傷心, 现在想看中e調理好d身體再做IVF.

想問吓你看什麽針炙和吃那種葉酸(where to buy),請pm我可以嗎?
my email : [email protected]

我觉得放蛋後小便很辛苦,你怎能再等2,3小時呀???我過了15mins已忍不住去小便了.....

Many thanks...

複式洋房

1027, congratulation to you

Others, don't give up!! Success is very near...

大宅

BK Milk勳章

恭喜~~恭喜~~
小心身體

複式洋房

Goodygoody,

好明白你的感受, 不過千萬不要放棄, 上天一定會憐憫我地.
每個係這個topic姊妹都經歷好多, 所以你唔係一個人行, 我地都支持你.

針炙: 其實當日我都沒有時間去, 因我要返工, 但係我問過養和姑娘-pat: 佢都話做針灸係好. 而且我知道瑪麗醫院不育科, 都會幫人做針灸. 可以幫助血液循環. 我知九龍係九龍塘與樂富之間地方有一間, 香港好似係灣仔. 你可以問下bk姊妹, 我的資料都係睇佢地message. (記得要針灸帥知道ivf).

葉酸 : 係dr tay 比我, 不過你可以出去藥房買

你放完蛋後, 可以叫dr tay 幫你放小便, 之後你可以等2,3小時先去, 可以的話不要落床, call 姑娘比尿桶你用, 我當日足足4個小時先走- 沒有落過床呀.
還有我做完後都沒有SLEEP ( 醫院). 我聽人講SLEEP 係會令血液循環慢左, 所以我睇笑戲. 叫自己開心D.

我希望以上分亨可以幫到你, 如果你有其他問題, 你可以PM比我.

祝你早日成功

禁止訪問

複式洋房

你放完蛋後, 可以叫醫生幫你放尿, 點做我唔知, 不過好似插條管, 好快唔痛.

洋房

1027,
Thanks for your info...

另外你放蛋後有沒有請假休息呀?

你所指瑪麗醫院不育科,可獨立幫人做針灸而不經他們做IVF???

"灣仔有做針灸"是什麽針灸公司?? sorry, not quite understand....

thanks..

May I have your email address, my email :
[email protected]

複式洋房

goodygoody

PLs check PM

洋房

Hi 1027,

I have not received your pm, are u sending to :
[email protected] ???

thanks/
goodygoody

別墅

goodygoody:

QM只會幫人係IVF放旦後即時做1次針炙(係試驗計劃,就算參加,都可能只會獲得安慰針,即假針炙)...

你最好係末開始做新一輪嘅ivf前就開始針...我11月針咗1次後放旦唔成功,係12月就針咗4次先放,成功咗...其實針炙師話身體都要適應,2至3個月會較見效...

大宅

1027:

您好! 我想知道當時您是躺在床上睇笑戲, 還是坐在呢? 如果是前者的話, 看戲都幾辛苦吓, 但如果是坐著, 就會流出來, 您是用那個呢?

謝謝!!!

別墅

其實瑪麗做ivf(即係放完旦之後),我地都係自己行落手術床,再行出去手術室之後先坐輪椅返休息室,...我認為坐係度未必會流番出黎...

複式洋房

Hawai

我係坐在睇, 你可以用枕頭抬高腳. 應該唔會流出.

民房

Hello 1027,

Congratulation!

Please PM me the info of Acupunture.

Many thanks,

大宅

好媽媽勳章

Dear 1027,

I also want to know the info of 針灸師? Kindly PM to me! Thanks a lot!

複式洋房

Dear All,

Sorry , 我都係睇bk 其他 siister 知道針灸資料, 詳細我唔係太清楚, 只係知九龍係九龍塘同樂富之間, 香港係灣仔.

首頁

尾頁

跳至