美容扮靚

跳至

首頁
12345...35

尾頁

複式洋房

我生左2個, 決定封肚, 我見D人跟呢個飲食, 仲索過生之前, 我都想型D, 唔想似肥師奶, 可能會耐D, 但好似吾反彈, 有無人試過? 我之前有去做988個D, 不過係短期, 又為食唔跟足, 我今次的起心肝, 想比自己半年時間.

yinmelody  版主示:王國設有群組希望會員嘗試使用,勿於版面推介到whatsapp group.否則關閉本文,多謝合作!  發表於 13-11-7 08:13

侯爵府

回覆:ling姐 的帖子

得、我跟过、但係自己準備食料、唔需要俾錢佢、加運動、瘦得好快、你先了解下佢地分食原理、了解之後再開始試、唔係好容易中伏!

複式洋房

lazywife 發表於 13-10-22 15:22
得、我跟过、但係自己準備食料、唔需要俾錢佢、加運動、瘦得好快、你先了解下佢地分食原理、了解之後再開始 ...

真架, 點快法? 你減左幾多? 點跟呀? 可否分享下? 我見都好簡單, 肉. 飯. 海鮮分開, 加菜, 3/ 7比例

侯爵府

分食法最簡單理解就係菜加飯,麵等澱粉質食物...菜加肉...但我地好容易中伏係食左混合既食物, 好似餃子,丸等...你要避開..

我果時減係先係晚餐用呢個分食法..之後等身體開始適應,我再自己準備早餐同午餐...早餐好簡單..食最原始又飽肚既野..可以混合食..我早餐食好多..我會食蛋火腿通粉,加花生醬麵包,一杯豆漿....一個充足早餐,可以避免你肚餓做傻事...

之後午餐就自己準備,我自己係決定左午餐用菜加飯,晚餐就必須肉加菜..反之亦然

午餐自己準備既野超容易,我就係買椰菜,紅蘿蔔,洋蔥,泡菜..炒埋一起..每日醃定D豬扒,雞扒或魚柳..用焗爐煮熟..之後帶番工當午餐...收工就做運動..之後返到屋企食晚餐,唔需要特別煮,菜加飯食飽佢就得....或者午餐食煮米粉加炒雜菜.晚餐做食肉獸又得..如果你懶可以整包馬玉山KO果餐....反正唔會有壓力,我減肥期間咩火鍋,雞煲無放棄過..只係跟呢個原理食..完全無壓力...

我第一個月減左十磅,脂肪率由三十三,降到三十..之後第二個月脂肪率降到二十七...呢種減肥法對消脂肪好有用..脂肪率先係減肥重點....所以你要買個脂肪磅俾自己作開始...日本城有售,二百蚊有找....我減足三個月...整整三十磅無左..脂肪率降到最後既二十四...我停止左啦..一年後既今日..我係食足一年...無運動無節制..都係肥番十磅左右..我覺得係好得..我打算過幾日又開始呢個減肥法....因為D衫開始緊啦...........

你的起心肝做啦...唔使用咩錢嫁..你肯去運動加準備食材...999蚊你可以自己準備食材食足個幾月啦....又唔使俾人SELL..又可以自主....減肥最緊要無壓力...

tintinchan9  當頭棒喝!!Thanks ur sharing!  發表於 14-6-7 10:43
GhibliBB    發表於 13-11-26 15:26
KatrinaH  Thank for yr sharing!  發表於 13-10-24 16:22

大宅

Xmas吸收勳章 畀面勳章

lazywife 發表於 13-10-22 16:33
分食法最簡單理解就係菜加飯,麵等澱粉質食物...菜加肉...但我地好容易中伏係食左混合既食物, 好似餃子,丸等 ...

其實認識個宇宙減肥法好耐,但一路都無恒心跟。
請問出街食麻煩嗎??e.g.如茶餐廳果d或其他類型餐廳, 請你會點揀野食??thx!!
另外,有d唔係好明。宇宙餐早餐唔係食蔬果嗎??點解可以食蛋火腿通粉,加花生醬麵包??
thx!!

複式洋房

lazywife 發表於 13-10-22 16:33
分食法最簡單理解就係菜加飯,麵等澱粉質食物...菜加肉...但我地好容易中伏係食左混合既食物, 好似餃子,丸等 ...

嘩, 好吸引, 3個月減30磅,

你幾時開始? 不如我地一齊有個伴啦.....我D肉幾鬆, 所以想瘦左先去做下機修形, 不過係後話, 因我妹妹下年5月結婚, 我好想靚一次, 同埋最近發覺右腳膝頭好痛,,,,,,可能太重喇................

一齊努力好嗎????

大宅

Xmas吸收勳章 畀面勳章

ling姐 發表於 13-10-22 17:27
嘩, 好吸引, 3個月減30磅, :surpris ...

我5月都要做2次姐妹, 我都想一齊開始....

複式洋房

kkkaren 發表於 13-10-22 17:33
我5月都要做2次姐妹, 我都想一齊開始....

好呀.....一齊努力........我想瘦30磅.............

睇下有無人加入, 定一個日子一齊開始........

男爵府

回覆:封肚唔做肥C9, 有無人一齊跟唐X麒宇宙飲食?

我入我入!

男爵府

我入我入!!我未結婚但係都成個肥c9咁!

大宅

引用:分食法最簡單理解就係菜加飯,麵等澱粉質食

原帖由 lazywife 於 13-10-22 發表
我都唔係好明點解早餐可以蛋火腿通粉,火腿同通粉加埋已經不是宇宙啦?

大宅

引用:我生左2個,+決定封肚,+我見D人跟呢個飲食,+

原帖由 ling姐 於 13-10-22 發表
我生左2個, 決定封肚, 我見D人跟呢個飲食, 仲索過生之前, 我都想型D, 唔想似肥師奶, 可能會耐D, 但好似吾反 ...
Me too ar個肚腩肥到唔知似咩咁……師奶仔又唔想比咁貴join美容院!如果跟下飲食就瘦到,我都想試呀

侯爵府

回覆:cwbn680 的帖子

我咁食早餐無話跟宇宙、係我自己調節出黎既、因為我食咁多早餐、可以避免我肚餓傻食、之後午餐、晚餐就分食、一樣可以減到、減肥死跟只會好易破工、早餐好重要、食飽左、之後有一日滿足感、好重要!

大宅

我都係兩個,封肚嘞!
Work架。 但我無跟足,好多時係就快m時就難忍口,因太鐘意食飯。不過m後胃口細返去減都ok. 同埋朝早跟唔到分食,通常我夜晚一定會分,唔食澱粉質囉。so far我一個月減到4-5磅。依家仲有6磅先去返未生既磅數。

努力!加油!

男爵府

回覆:lazywife 的帖子

你介唔介意講一個月減十磅係由幾多減到幾多呀?

大宅

引用:我咁食早餐無話跟宇宙、係我自己調節出黎既

原帖由 lazywife 於 13-10-22 發表
我咁食早餐無話跟宇宙、係我自己調節出黎既、因為我食咁多早餐、可以避免我肚餓傻食、之後午餐、晚餐就分食 ...
講得無錯! 有時都要就下自己既習慣。

侯爵府

回覆:arting 的帖子

生完三個几月開始減、果時一百四十几磅、減到最輕113磅、我著番著女既牛仔褲、正到暈!

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆:lazywife 的帖子

我同你既路途一模一樣!!!!!
我前年既2月154磅,又係頭三個月每個月減左十磅,跟住一路keep,到今年都係100-105之間!!

仲要成日去打邊爐

大宅

睇完覺得好吸引,我生完都肥左好多,我想問清楚分食法點分手,咩係混合食物

子爵府

引用:我同你既路途一模一樣!!!!!我前年既2

原帖由 ting2014 於 13-10-22 發表
我同你既路途一模一樣!!!!!
我前年既2月154磅,又係頭三個月每個月減左十磅,跟住一路keep,到 ...
又係跟宇宙食法?詳細講下點減,食法丶運動等!好羨慕

首頁
12345...35

尾頁

跳至