在職全職

跳至

首頁
12345...10

尾頁

洋房

Re: 有無城大畢業的媽媽呀!

1. LittleLittleChicken/1yrs 9 mnths boy & carrying a 2.5 mths bb/99年畢業/ACS/ Assistant Manager+freelance writer
2. hybb/2.5 yrs boy/2000年畢業/BBA marketing/金融業
3. 06mama/1 yrs girl/96 年畢業/ 讀IS
4. 琬晴B/2.5 yrs girls & 0.5 yr boy/94年畢業/讀EPC/翻譯
5. bbee/1yrs 5 mths boy
6. OT/1yrs 2 mths boy
7. littleteddy/1 yrs 3 mths boy/97年畢業
8. joycehk/8 yrs boy/95年畢業/讀EPC/merchandiser
9. jan_pooh/2 mths boy/03年畢業/讀BBA Finance/秘書

各位姊妹自由加資料la!!!

洋房

各位師姐/妹,

你地的小朋友daytime邊個湊架?

民房

Hello, Nice to meet you all CityUmates,
我都係讀EPC 0架老公都係City人EE 0既﹐
女女就快三個月大喇。
妳地有無返City呀? 靚左好多呀!
我個女0既滿月酒都係0係城軒擺0架哈哈哈!

1. LittleLittleChicken/1yrs 9 mnths boy & carrying a 2.5 mths bb/99年畢業/ACS/ Assistant Manager+freelance writer
2. hybb/2.5 yrs boy/2000年畢業/BBA marketing/金融業
3. 06mama/1 yrs girl/96 年畢業/ 讀IS
4. 琬晴B/2.5 yrs girls & 0.5 yr boy/94年畢業/讀EPC/翻譯
7. littleteddy/1 yrs 3 mths boy/97年畢業
8. joycehk/8 yrs boy/95年畢業/讀EPC/merchandiser
9. jan_pooh/2 mths boy/03年畢業/讀BBA Finance/秘書
10. iris610hk/3 mths girl/97畢業/讀EPC/Cabin Crew
思樂B 2006年12月27日出世 http://hk.myblog.yahoo.com/iriskwankwan

大宅

我的小朋友讀n1全日班, 由早上8點到晚夜6點, 仲長過我地返工 :-( :-( :-( :-(

複式洋房

我依家都向度煩緊, 個印印五月初/中先到香港, 本來打算畀我媽咪睇住先, 唉! 點知都係唔得! 因為媽咪d揍法同我個d好大出入

依為有叫個friend幫我睇住bb先, 放工接返佢! :-(

禁止訪問

大宅

大家好~~我都係city畢業架~~
不過果時只係讀high dip,仲成日走堂返parttime的
我97年grad,係讀translation 0既,唔知有無同學仔/師姐呢?

請多多指教~~~

洋房

iris610hk,

hello, 歡迎加入我地ga gathering.
我都係讀EPC ga, 嘩le度有3個都係讀EPC呀!
你囡囡張相好得意呀, 係咪佢"打咸路"時俾你偷影呀!
你同老公都係CITY 人, 咁好多紀念日就唔駛煩去边到慶祝lu

洋房

joycehk 寫道:
iris610hk,

hello, 歡迎加入我地ga gathering.
我都係讀EPC ga, 嘩le度有3個都係讀EPC呀!
你囡囡張相好得意呀, 係咪佢"打咸路"時俾你偷影呀!
你同老公都係CITY 人, 咁好多紀念日就唔駛煩去边到慶祝lu

---------------

not gathering, 係 topic

洋房

hybb 寫道:
我的小朋友讀n1全日班, 由早上8點到晚夜6點, 仲長過我地返工 :-( :-( :-( :-(

hybb,

原來和你多1個共同ga地方, 我仔仔以前讀幼稚園同nursery都係返全日, 唔係咁多時間陪佢.
:-(

洋房

jan_pooh 寫道:
我依家都向度煩緊, 個印印五月初/中先到香港, 本來打算畀我媽咪睇住先, 唉! 點知都係唔得! 因為媽咪d揍法同我個d好大出入

依為有叫個friend幫我睇住bb先, 放工接返佢! :-(

jan_pooh,

我以前有段時間俾奶奶湊, 我好多謝佢幫我湊, 但係在湊仔事情上, 大家想法, 做法不同, 由以前關係好变成差, 幸好, 唔駛佢湊之後, 好番d. 做咗人阿媽真係付出很多, 煩多很多事.....

洋房

jan_pooh,

我以前有段時間俾奶奶湊, 我好多謝佢幫我湊, 但係在湊仔事情上, 大家想法, 做法不同, 由以前關係好变成差, 幸好, 唔駛佢湊之後, 好番d. 做咗人阿媽真係付出很多, 煩多很多事.....

--------------------------
係我個仔俾奶奶湊

洋房

winwin831,

hello, welcome to join us.
我都係95年畢業, 你囡囡肥嘟嘟, 得意呀!
見到各位師姐/妹嘅小朋友d相, 真係好cute 呀, 我都好懷念仔仔細個時個cute樣.

洋房

doll,

hello, 你係唔係做翻譯呀, 我哋le度有個師姐做翻譯gar.

洋房

update

10. iris610hk/3 mths girl/97畢業/讀EPC/Cabin Crew
11. winwin831/1 yrs 9 mths girl/95年畢業/ACS
12. doll/97年畢業/translation

各師姐, 師妹自由加資料啦!!

大宅

所以我平時都唔會出街, 放工就返屋企, 因為覺得好似好對佢唔住, 無咩時間陪佢

亞仔岩岩出世時, 因為我係bf的關係, 所以我完全真係好似生活既自己既世界, 無晒自己既生活

而家叫做好d, 佢好d, 放低比99 or亞媽湊都無咁掛心

[/quote]

hybb,

原來和你多1個共同ga地方, 我仔仔以前讀幼稚園同nursery都係返全日, 唔係咁多時間陪佢.
:-( [/quote]

民房

更正!
哈哈哈果日我老公睇我地呢條thread,
然後話我妳邊係97畢業呀...
係wor...原來我係99畢業0架 !!!
真係唔惦呀我生完個女鈍鈍地嘻嘻嘻。

joycehk,係呀我係趁個女打喊路時影佢0架﹐
好鐘意佢0既 Double Chin

Updated ---->
10. iris610hk/3 mths girl/99畢業/讀EPC/Cabin Crew
11. winwin831/1 yrs 9 mths girl/95年畢業/ACS
12. doll/97年畢業/translation
思樂B 2006年12月27日出世 http://hk.myblog.yahoo.com/iriskwankwan
該用戶已被刪除

洋房

LittleLittleChicken,

你奶奶 or mami 到時會唔會去你屋企睇住下, 因為唔知個工人攪唔攪得掂. 問定佢地都好.

洋房

iris610hk,

我都好覺生完仔, 記性差o左. :-(

首頁
12345...10

尾頁

跳至