自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 有無人曾經係日本留學過呀 (PART IV)

史匹堡就出名d

男爵府

環保接龍勳章

早晨,我返來啦.
我隻眼原來唔係生瘡,裏面冇膿架,係淚腺炎呀,一食抗生素就開始退啦,攪到最後我係去左睇專科呀.
禽晚我有返工,一來月頭好忙,兩來我食左一隻病勁眼訓.今日我已經唔食果隻藥啦,因為真係太辛苦呀,如果再食,我驚你地會響報紙見到我啦...可能會跌落路軌,或者衝出馬路呀!

大宅

era

咁犀利?? 隻藥??

小心d呀~
日日唔知忙d乜~ 唔開心就唔好諗~ 別在最失望時 想最壞的事(新鴻基郭炳江講o架) 世事無窮做到老時學到老 人生有幾得寬懷處且寬懷

男爵府

環保接龍勳章

Bb
叫做抗敏感藥,又可以收鼻水既,個名係:Chlorpheniramine.好high架.
今日我冇食啦.

男爵府

Hello, all

Era,
你多多保重呀, 希望你快快好返啦

大宅

era :

Very long wor
How to say it ar ?????

男爵府

環保接龍勳章

Mayuki
有心,而家都係仲有好少少啫,我諗會好快冇事啦卦!

Mimi
我鬼識讀咩,照藥上面既名打出來既咋,可能bb識讀既,係佢問我隻藥叫乜名既.

大宅

era

唔係呀化~ ?? 英文呀??

A~Z都識O既.
我呢D老餅, 後生時冇學併音o架.
亞戉至識.
Era 寫道:
Mimi
我鬼識讀咩,照藥上面既名打出來既咋,可能bb識讀既,係佢問我隻藥叫乜名既.
日日唔知忙d乜~ 唔開心就唔好諗~ 別在最失望時 想最壞的事(新鴻基郭炳江講o架) 世事無窮做到老時學到老 人生有幾得寬懷處且寬懷

大宅

I THINK TWINSMA WILL KNOW IT

大宅

Morning

大宅

MIMI

你最近好得閒呀??

男爵府

環保接龍勳章

Bb
我咪又係冇得學拼音,攪到成日默書都唔識,讀history仲慘,生字又多,全部都要出埋鄉下話既音來c記.

大宅

大家早~~~
0岩0岩將貼左響手機d閃石剷除晒
整返乾淨部機~~
遲d又可以圓過d返來貼過~

大宅

bbpig :

not really , a little bit busy la, because すぐ5連休

男爵府

環保接龍勳章

Bb,mimi
5連休就攪到銀行排晒隊啦,頭先連入支票同入cash既機都好多人排呀.

大宅

頭先去hsbc多人到暈
我即閃...>_<

男爵府

環保接龍勳章

Doll
戶口冇錢,要入錢呀,所以都要排入錢機既隊囉.

大宅

era

想當年D英文老師都係吔吔烏.

我記得有次上經濟堂時, 有幾個專有名詞,
先生要我地明天默.
咁有個同學話好易o者, miss 即刻叫佢起身即背,
點知條友真係即背晒出O黎.
因為佢識併音囉.

Era 寫道:
Bb
我咪又係冇得學拼音,攪到成日默書都唔識,讀history仲慘,生字又多,全部都要出埋鄉下話既音來c記.

大宅

我正話係恆生都係, 係入錢機排隊,
前面亞伯入到最後一個數字, 9入錯6,
好彩我夠八, 見佢想按OK入錢, 我即刻話佢知,
A/C No. 錯o左. 佢有唔該我.

大宅

>era

我就其實要過數比人
不過幾百,一陣叫老公幫我過咋....
唉~~做bank其實都幾慘....

臨放假前都有d煩野...

頭先ocs打來話我地未比1月個payment
咁我搵report啦
有喎,cheque出左寄左,不過check返bank statement同打去bank問
都係無過過lee張票
而家如果叫bank cancel張票要比50蚊
咁我老細就話要叫ocs個日本人打比佢
佢打算同人講數
一係就唔好寄票咁啦

咁而家有個hk人打來
話其實我地係可以去東京三菱入比佢地
咁我老細又話,而家唔係講lee d野0既時候
一定要日人打來.....

好煩呀
好彩lee單野我scan晒票,入晒cheque no.
唔係又係我領野.....>_<

首頁

尾頁

跳至