興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

洋房

辦公室軟件

依家應用那個版本 ? 我打算買NoteBook 邊集牌子好. 另外, 平台系統XP或Vista還支援Office 97版. 請指教.

珍珠宮

Re: 辦公室軟件

OFFICE: OFFICE 2007

如果唔係要另外加錢,梗係要啲最新架啦。否則,用OFFICE 2003都OK。 OFFICE97 太舊喇,仲舊過OFFICE XP,十幾年前嘅technology,好難搵人support你架。

珍珠宮

另外,Notebook你可以考慮Toshiba。
我間公司(全球約幾萬個員工)都係recommend 用呢個牌子。另外一個我地公司會嘅係DELL。

複式洋房

要看Budget. 個人認為:
平價的有 DELL, ACER, 聯想.
dream class 有 sony, fujitsu.

若在Budget 有限下, 要選 OS 是 WINDOWS XP 的機, 無咁大食.

珍珠宮

我而家係用緊部SONY V505,3年幾前嘅機。當時雖然公司IT唔係咁recommend,但我貪部機夠靚,個config 係當時嚟講又幾好,但就真係後悔莫及喇!因為SONY好鍾意唔用standards自己build 啲drivers、interface咁,而佢好多drivers都唔係Windows個standard list裏面,要自己去佢個support site到搵,個site又唔係好好用。煩到暈,唔好彩要rebuild就攞命。

首頁

尾頁

跳至