家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問 ... 關於換全屋傢俬

請問 ...

如果要換全屋傢俬 ... 有冇邊間舖頭介紹呀???

珊瑚宮

好媽媽勳章

Re: 請問 ... 關於換全屋傢俬

我都要換全屋傢俬啊,試吓睇吓呢間得唔得~
http://www.shinway.com./

大宅

[quote]
manicheung 寫道:
我都要換全屋傢俬啊,試

珊瑚宮

好媽媽勳章

未啊..........太遠喇,查實又有d驚佢d 質地唔好 ?-( [quote]
monkeyyyy 寫道:
[quote]
manicheung 寫道:
我都要換全屋傢俬啊,試

珍珠宮

畀面勳章

我呢牌成日都行傢俬舖, 因為我都要全屋換傢俬.

我上過shinway個網, 又比較過一d傢俬舖, 包括實惠 (我仲o係實惠影埋一d photos), 發現shinway同佢地既個款係一樣, 我相信佢地係出自同一個製造商 (應該都係大陸貨). 價錢黎講, shinway真係平d, 如果要成屋傢俬條數黎計, 都慳唔少.

我遲d會去佢地kwun tong個倉睇下. 不過如果你地有用過呢間shinway, 都報下料比我啦, 唔該.

珊瑚宮

好媽媽勳章

呢間shinway我都未幫襯過,間公司係呢個家事百科其中一個裝修 c 傅介紹比我架,應該可信嘅,其實而家d傢俬大部份都係大陸貨la,反而我又唔驚喎........我都成日行實惠,佢真係一d都唔實惠啊,貴到死~

係呢你幾時會去佢地kwun tong個倉睇吓啊,睇完返嚟報吓料吖 唔該你先

Teresa 寫道:
我呢牌成日都行傢俬舖, 因為我都要全屋換傢俬.

我上過shinway個網, 又比較過一d傢俬舖, 包括實惠 (我仲o係實惠影埋一d photos), 發現shinway同佢地既個款係一樣, 我相信佢地係出自同一個製造商 (應該都係大陸貨). 價錢黎講, shinway真係平d, 如果要成屋傢俬條數黎計, 都慳唔少.

我遲d會去佢地kwun tong個倉睇下. 不過如果你地有用過呢間shinway, 都報下料比我啦, 唔該.

珍珠宮

畀面勳章

manicheng,

我要Easter Holiday至得閒去呀!

你係咪都要去shinway買furniture?

珍珠宮

畀面勳章

我今日因為去開kwun tong, 順便上左去shinway.

佢地人手好小, 得幾個人, 幾乎係自助形式, 有office furniture, home furniture, 少量電器, 放到滿哂. 另外仲有成5-6部computer比人上網睇furniture.

佢地真係平架. display既furniture就真係樣板, 見佢quality應該係"中纖板" (即係蔗渣板好少少既板), 任睇任抄任攪. 有哂價錢呎寸, 仲有埋顏色samples... (不過網上既price就有分"中纖板"同"夾板", 當然係夾板靚d啦).

佢地既款基本上同地舖d細傢俬舖同實惠既一樣, 只係擺放比較密質質. 我睇岩一張sofa, 想問佢可唔可以轉真皮, 個staff都好好咁幫我問, 原來只係加$300. 另外, 我又問佢個"運費", 佢話就算係全屋furniture一次過買, 都係跟每一件傢俬訂左既運費計, 而運費亦都已經包埋安裝費.

我覺得ok呀! 雖然擺出黎既貨睇落比較殘, 不過見佢地都係一個"倉"咁, 有好多貨既組件仲係包住, 應該係d半批發既經營形式. 而佢地又唔會hardsell, 基本上你入去佢地唔會"吊"住你尾, 你鐘意坐下d sofa又得, 開下d櫃又得, 都幾free. 今日雖然係weekday, 都有十個八個人上去睇. 我今日逗留左成個鐘, 如果我唔問野, 基本上真係幾free, 自出自入!

珊瑚宮

好媽媽勳章

睇嚟呢間shinway都唔差bor,我得間又去'貢'吓先~
thank you very much
Teresa 寫道:
我今日因為去開kwun tong, 順便上左去shinway.

佢地人手好小, 得幾個人, 幾乎係自助形式, 有office furniture, home furniture, 少量電器, 放到滿哂. 另外仲有成5-6部computer比人上網睇furniture.

佢地真係平架. display既furniture就真係樣板, 見佢quality應該係"中纖板" (即係蔗渣板好少少既板), 任睇任抄任攪. 有哂價錢呎寸, 仲有埋顏色samples... (不過網上既price就有分"中纖板"同"夾板", 當然係夾板靚d啦).

佢地既款基本上同地舖d細傢俬舖同實惠既一樣, 只係擺放比較密質質. 我睇岩一張sofa, 想問佢可唔可以轉真皮, 個staff都好好咁幫我問, 原來只係加$300. 另外, 我又問佢個"運費", 佢話就算係全屋furniture一次過買, 都係跟每一件傢俬訂左既運費計, 而運費亦都已經包埋安裝費.

我覺得ok呀! 雖然擺出黎既貨睇落比較殘, 不過見佢地都係一個"倉"咁, 有好多貨既組件仲係包住, 應該係d半批發既經營形式. 而佢地又唔會hardsell, 基本上你入去佢地唔會"吊"住你尾, 你鐘意坐下d sofa又得, 開下d櫃又得, 都幾free. 今日雖然係weekday, 都有十個八個人上去睇. 我今日逗留左成個鐘, 如果我唔問野, 基本上真係幾free, 自出自入!

大宅

可否告之詳細地址? ths

珍珠宮

畀面勳章

sherran 寫道:
可否告之詳細地址? ths

www.shinway.com

佢地係夠平, 不過一分錢一分貸, 係普通見到傢俬舖既貨色, 如果現成岩size買就真係好抵.

首頁

尾頁

跳至