跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你地有冇帶埋bb去拜山

我老公係都要我帶埋bb去呀, 我覺得佢太細啦, 唔想佢去, 你地點呢??? 教下我.

lenette

男爵府

Re: 你地有冇帶埋bb去拜山

我都沒俾bb去拜山,清明當日我去拜老豆都見到有bb去.
其實拜山,bb去的目的是什麼?先人有靈,係邊都見到啦,為何要bb去吸廢氣 如果bb出事身體出毛病誰負責,又係做阿媽的辛苦...唉

大宅

我同阿妹都有帶bb去, 我地覺得今年係bb出世後第一次去拜, 無咩特別我地都有帶佢去拜我阿公阿婆...拜完就走...都好快...都係表示一份心意...

複式洋房

sweetiecoco 寫道:
我同阿妹都有帶bb去, 我地覺得今年係bb出世後第一次去拜, 無咩特別我地都有帶佢去拜我阿公阿婆...拜完就走...都好快...都係表示一份心意...

Agree

伯爵府

lenette,

女女大左好多喎...終於post到相喇

我就唔打算去喇,因為煙火多嘛,大人都會唔舒服,何況小朋友,所以我諗都係大少少先啦

複式洋房

susanpang,
係呀, 我終於試到啦, 你個女都好大個呀, 好似有1歲幾咁呀, 不過好得意呀.

我最後都冇帶到佢去, 但我要搵藉口, 我個女早兩日病, 我同工人夾好口供, 話佢一早6點幾發燒, 叫醒我, 然後等我老公起身, 就有得應對, hahaaa, 最後過關, 去到之後, 真係好在個女冇去, 非常大煙同多人, 我都頂唔順, 真係好彩.

不過多謝各位.

大宅

今日我和老公帶了bb去拜爺爺及太
[size=large]晞晞影樓照http://www.studio123.hk/onlinealbum/2007-04-12/jonathan.html
晞晞Blog:
http://www.baby-kingdom.com/?27606

大宅

我自己冇帶,但阿b個表妹有去,佢只有7個多月.

首頁

尾頁

跳至