自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

頭先隻衰豬無啦啦發情想捉住我隻手un 。。佢心臟病我唔可以太大動作整佢 唯有慢慢stop佢等佢冷靜 我抱起佢摸下佢 佢喘左幾下氣 好大聲(卡)左一聲 之後(鳴~)一聲 成身軟哂無哂力 我即刻放落地打側身訓 摸下佢心口。。休息左十幾分鐘 就企番起身精神番乜事都無。。。嚇死我啦。。有無jm知如果狗狗暈或者休克我可以點樣做 等佢好啲?

謝謝

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

回覆:狗狗疑似心臟病發 嚇死我

真係好驚 除左摸佢安撫佢 乜都唔識

公爵府

畀面勳章

唔識, 推! 希望有人知~

不如帶佢檢查下, 順便問下醫生如果發生咁樣, 應該點做~

伯爵府

想生BB熱投

引用:頭先隻衰豬無啦啦發情想捉住我隻手un+。。

原帖由 katietam1231 於 13-11-18 發表
頭先隻衰豬無啦啦發情想捉住我隻手un 。。佢心臟病我唔可以太大動作整佢 唯有慢慢stop佢等佢冷靜 我抱起佢 ...
明天問獸醫會唔會好啲。

I am Agent P

珍珠宮

DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:頭先隻衰豬無啦啦發情想捉住我隻手un+。。

原帖由 katietam1231 於 13-11-18 發表
頭先隻衰豬無啦啦發情想捉住我隻手un 。。佢心臟病我唔可以太大動作整佢 唯有慢慢stop佢等佢冷靜 我抱起佢 ...
快快睇醫生!我隻都係咁!發現嚴重心漏!(北京狗常見),而家食薬控制,最多雨年命

笑下又一日。放鬆下啦大家!

子爵府

引用:Quote:原帖由+katietam1231+於+13-11-18+發

原帖由 shutupmate415 於 13-11-18 發表
快快睇醫生!我隻都係咁!發現嚴重心漏!(北京狗常見),而家食薬控制,最多雨年命:nau ...
佢睇左醫生啦 上個月驗左血 除左心臟差左 其他都大致無問題 上星期同佢轉獸醫照埋x ray 心臟無發大 肺好靚無積水 已食心臟藥控制 佢依家二級心臟病 未係差 醫生都話佢仲有幾年命嫁

問左醫生點急救 等緊醫生覆。。我唔應該同佢玩搞到佢咁激動嫁 我好嬲自己丫

子爵府

引用:Quote:原帖由+katietam1231+於+13-11-18+發

原帖由 shutupmate415 於 13-11-18 發表
快快睇醫生!我隻都係咁!發現嚴重心漏!(北京狗常見),而家食薬控制,最多雨年命:nau ...
佢睇左醫生啦 上個月驗左血 除左心臟差左 其他都大致無問題 上星期同佢轉獸醫照埋x ray 心臟無發大 肺好靚無積水 已食心臟藥控制 佢依家二級心臟病 未係差 醫生都話佢仲有幾年命嫁

問左醫生點急救 等緊醫生覆。。我唔應該同佢玩搞到佢咁激動嫁 我好嬲自己丫

子爵府

回覆:狗狗疑似心臟病發 嚇死我

醫生覆左

拉佢條舌頭出來, 保持呼吸道通暢, 手放胸口感覺心跳, 如果仍有正常心跳無需做太多, 如果心跳微弱或沒有心跳就要強力按摩心臟位置, 大約是手肘與肋骨交界處

如果有心臟病狗狗既jm可以記住

cherrychoi33  重有人工呼吸,按低利,吹氣  發表於 13-11-19 11:58

珍珠宮

katietam1231 發表於 13-11-18 22:39
佢睇左醫生啦 上個月驗左血 除左心臟差左 其他都大致無問題 上星期同佢轉獸醫照埋x ray 心臟無發大 肺好靚 ...

所以我已經唔帶佢落街啦。怕佢受唔到其他狗狗聞/聊佢。

珍珠宮

katietam1231 發表於 13-11-19 08:10
醫生覆左

拉佢條舌頭出來, 保持呼吸道通暢, 手放胸口感覺心跳, 如果仍有正常心跳無需做太多, 如果心跳微弱 ...

你同我都要加油呀!!!!

子爵府

shutupmate415 發表於 13-11-19 10:15
你同我都要加油呀!!!!
多謝你

首頁

尾頁

跳至