婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

主要想睇婦科(卵巢瘤), 大家覺得佢是否OK, 斷症是否準確?

侯爵府

回覆 bertcat123 的帖子

無人睇過? 其實覃醫生係同事介紹, 但見讚佢嘅多數係生B嘅媽媽, 唔知佢睇婦科得唔得?

大宅

我產檢個陣求期到冇得求期'重要即book即有'差爆'自己諗。

大宅

引用:主要想睇婦科(卵巢瘤),+大家覺得佢是否OK,+

原帖由 bertcat123 於 13-11-20 發表
主要想睇婦科(卵巢瘤), 大家覺得佢是否OK, 斷症是否準確?
以前婦科朱古力瘤做手術...直到生B我都係揾覃醫生嘅,我又覺得覃醫生好好喎,價錢又合理

侯爵府

回覆 vivianlym 的帖子

其實我睇咗佢了, 雖然有時佢做野真係有D 心急, 但我覺得佢幾好人, 好有醫德, 有D野佢坦言自己都唔肯定, 於是幫我問其他專科嘅意見, 而且仲好快覆返我, 叫我唔駛担心; 講真俾著其他醫生, 可能已經怕麻煩refer我俾其他醫生了, 因為之前係中環睇過一個幾出名嘅婦科醫生, 佢一開始已經唔想接, 將我refer俾另一個醫生.

至於收費, 我覺得佢直頭唔恨賺錢咁, 我手術前問過其他醫生價錢, 佢地知我有保險, 個個直頭開天殺價, claim到盡之餘仲要我貼好多, 唯獨覃醫生完全無問我有無買保險, 而且開個好合理嘅價; 仲有最攪笑係手術後我返去覆診, 佢每次幫我照超聲波都唔另外收費, 只係收返我consultation fee,雖然只係照一兩分鐘, 但我相信俾著好多醫生會照樣收錢

不過睇醫生好講人夾人緣嘅, 我都好開心搵到覃醫生; 另外值得一提係佢開刀手勢好好, 我傷口超大但無痛過咁滯!

侯爵府

回覆:有無人睇開旺中覃伯英醫生

有人出post話佢唔好喎,我就無睇過

侯爵府

回覆 marykk 的帖子

係呀, 我都見到, 但我真心覺得佢係一個好醫生, 所以先回返我自己呢張帖(原本無人回應, 所以我都無諗住回返自己呢個post), 不過都係果句, 可能人夾人緣啦, 我都係同事話佢唔錯介紹俾我, so far我覺得佢真係OK喎

侯爵府

大宅

回覆:bertcat123 的帖子

其實我平時都好少係到發表意見的,不过我引唔住都要係到講番覃醫生真係好好手勢同好有醫德,仲有我陪月個時都讚我條開刀"巴痕"係佢凑过禁多媽媽黎講真係算好靓。

侯爵府

回覆 vivianlym 的帖子

同意呀!!

禁止訪問

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

有無佢詳細既地址?因為我第二胎好似唔係咁穏。

侯爵府

回覆 leenarex 的帖子

SORRY呀, 我做卵巢手術, 生BB嘅野真係唔清楚, 不過你可以打去問下姑娘先, 佢兩個姑娘都幾好人的
Tel: 23806788

侯爵府

回覆 leenarex 的帖子

覃醫生掛浸會同法國醫院, 不過佢話大手術佢prefer浸會, 我個手術佢收我$20,000

侯爵府

回覆 joeymoon 的帖子

旺角中心第一期1712室, 逢星期二休息, 不過講明先, 醫生真係人夾人, 我之前上BK絕大部份都讚覃醫生, 有D直頭話佢係仁醫, 但亦有少部份話佢比較求其, 我個人感覺係佢唔算好多野講, 但你問佢野佢一定會答, 而且佢覺得嚴重嘅話佢會同我講好耐, 我第一次睇睇咗45分鐘, 但之後覆診無特別野試過10分鐘就睇完, 不過你有問題就問啦, 佢唔怕煩GA

禁止訪問

大宅

我年幾前生b都係搵覃醫生,朋友介紹,收費合理,開刀後傷口無痛過,有問必答,診所姑娘亦好nice,下次再生一定會再搵覃醫生

侯爵府

回覆 poonlydia 的帖子

佢真係幾好人GA!
我個傷口好大, 但真係無點痛過, 連醫院D護士都話我勁,
我第二日已經落地, 一點都唔痛, 我都覺得好神奇!

大宅

引用:回覆+poonlydia+的帖子佢真係幾好人GA!我個

原帖由 bertcat123 於 14-01-11 發表

佢真係幾好人GA!
係,我旁晚開刀,嗰晚已精神到睇my tv,只係子宮收縮痛同第2日落地時頭暈

洋房

我打算找覃醫生開刀,你開刀後幾來先唔痛? 疤痕靚唔靚?

首頁

尾頁

跳至