夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

好傷心俾人偷左銀包

星期五...我難得唔洗湊女...走左去旺角行街..
行行下..我個朋友話想去行花園街..
咁好啦..我地咪去行花園街囉...
點知就係我買完野..放好個銀包...
到去下一間鋪..我係間鋪行左一圈...
跟住我睇到我個袋條鏈打開左...
心諗今次死啦...果然一睇我銀包唔見左呀....
真係好傷呀...咩都冇啦...
都唔知間鋪係咪黑店黎嫁.... :-( :-(

複式洋房

Re: 好傷心俾人偷左銀包

i don't think the shop is a "black shop", but there are lot of thieves in mongkok, my mobile and purse have been stolen in mongkok.. (when i stilll a secondary student :p...) take care take care next time ah!!

大宅

又係花園街!

話時話, n年前有人打電話俾我, 問我係咪識c小姐, 佢話喺花園街執倒個銀包, 叫我聯絡物主去攞番, 咁啱我個fd第日要返canada, 好在佢趕得切攞番d証件咋!

希望你會收倒消息啦!

另外, 我覺得未必關果間店舖事, 聽好多人講, 果d扒手通常都2-3人, 有d仲抱住個細路作掩飾, 如果當場斷正, 咪話係個細路手多多囉!

水晶宮

我都試過俾人偷左銀包, 仲損失慘重添...........

12 or 13年前,背住個名牌backpack (果時要$2,xxx, ) 係銅鑼灣。入左Bossini行,行行下個Bossini sales同我講backpack拉鏈拉開左,叫拉番埋。當時好驚,即刻睇下有冇唔見野, 一check之下,發現backpack俾人介爛左d (已經救唔番) , 銀包俾人偷左。銀包裡面cash $800, 岩岩買左戲票6張。唉!連埋補領ID card & Credit card真係損失慘重。
:cry: :cry:

所以e+ 絕對唔會背backpack出街, 又唔再買名牌袋用。

天空之城, 快樂之地

大宅

我就唔見好多野...
最慘係連自己唔見咩都唔知呀..
除左身分證同回鄉證之外....

好在我d錢錢用得7788..
但張提款卡岩岩入左錢...
依家冇錢用..... :-(

洋房

破財遮災!

水晶宮

花園街真係黑點黎架,
我幾年前都係咩背郎被人扒左銀包,
雖然入面唔係好多現金,
但要補領身份証, 信用卡, 提款卡...
真係好麻煩
個銀包仲係我好鐘意架添
:-(
所以大家真係唔好咩背郎,
同埋行花園街真係要小心財物呀!

禁止訪問

大宅

算啦!好在係偷唔係搶咋,無受傷就得 la
我試過比人搶$個衰人拎把刀仔出嚟,我連結緍介子都俾埋佢呀!! :-( :-( :-(

大宅

你自己一個???日頭定夜晚?

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

好多pk都係花園街度搵食架.唔好話backpack啦,斜袋都會,我個fd又係係花園街比人介爛個袋,好在佢啱啱電話響,到講完電話擺番落個袋度佢隻手可以伸出黎.雖然冇偷到佢既野,但個袋係日本買,真係好鬼嬲話.

禁止訪問

伯爵府

我前年都差d係花園街度比個女仔偷銀包啦 當時我係車仔擋摷緊d手袋,見到有隻手係我個手袋入面,我即時話個女仔"你做咩呀,偷野呀",當時見到個女仔都好驚,但仲死頂話"我都有袋啦,做咩要偷啫,跟著面檬檬走左
但我個妹就無咁好彩啦,比對情侶小偷迎面偷左部新手提電話, 她只係知識:-( :-( :-( :-(,所以去mongkok真係要好小心

子爵府

好媽媽勳章

其實去到人多既地方...小心自己既財物...

[url=http://lilypie.com][img]

子爵府

小心花園街, 我都試過, 唔見左成千蚊, 同埋幾張一千零一張0既珍貴照片, 十幾年前0既事, 但而家諗番起都會唔開心。
同一地點, 我未婚夫又比人偷過電話。
旺角真係好多人0係度搵食0架, 一定要好小心。
破財擋災啦, 話唔定好運跟住來
老虎囡2010年2月10日於嘉諾撒出世喇, 早過預產11日~ 重6.71磅

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我十幾年前都係花園街其中一間SHOP俾人偷過

首頁

尾頁

跳至