2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

男爵府

本身唔係瘦猛猛型, 8月生完第二件 (都係重左12KG內), 早兩日C6攬住同我講, 問我有冇160磅, 跟住勸我減肥, 話擔心我健康....我嗰刻只覺得被嫌棄, 連今晚佢打算同我補祝既生日飯都唔想食.....或者同佢食白粥......

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

回覆 PrettyPC 的帖子

我老公也系甘講,不過我生完都肥左40幾磅

大宅

回覆:如果你老公叫你減肥........

我都仲重廿磅,成日俾老公話肥

大宅

我都仲有廿幾磅

男爵府

咁你地諗住點減呀? 我要返工, 夜晚又湊住兩隻細路, 有時間都用黎瞓啦, 點做運動呢? 食少d對我黎講係唔work既

d c6咁講, 你地冇嬲咩? 可能我c6本身唔注重外表, 但佢今次咁樣開口, 我覺得有d難受囉, 我為咩事肥左先......

大宅

未講出口,不過自己見到自己咁既身形都好想減,但要收工返屋企要做家務又要揍b。

大宅

我生完都肥咗廿三磅 11月開始做返運動(踩樓梯機) 冇減食量底下 輕咗五磅 冇咁鬆泡泡

男爵府

我無hard feeling....因為真係肥到自己好難頂

別墅

回覆:PrettyPC 的帖子

我都肥左四十幾磅呀 .. 唔洗老公叫 .. 我淨係沖完涼望下塊鏡 , 自己見到都已經唔開心又唔開胃啦 .... 自己原本已經唔係瘦架啦 ... 都唔知幾時先可以減得番 :pppp:

子爵府

我醫話半年左右會好D, 因荷爾蒙要時間 調整, 有D位肥係因為肌肉鬆弛, 收番會好唔同. 我本身唔係突肚臍, 但跎B中後期開始突, 而家都未收番
願攜手渡過悲傷, life is still going on.

男爵府

蝦米豬 發表於 13-12-3 11:45
我醫話半年左右會好D, 因荷爾蒙要時間 調整, 有D位肥係因為肌肉鬆弛, 收番會好唔同. 我本身唔係突肚臍, 但 ...

係呀, 我生完第一胎約半年既時候個身形突然瘦左D, 希望今次都係啦

別墅

我生完都肥左40幾磅, 老公唔比減話生完應該肥, 肥先好, 不過我想減呀.

民房

我生完三個,都有個肚腩,我又無做運動
老公成日叫我仔幫我減肥,我個仔幫我減肥,幫我一個月減吋半!

男爵府

lao_TM 發表於 13-12-15 22:26
我生完三個,都有個肚腩,我又無做運動
老公成日叫我仔幫我減肥,我個仔幫我減肥,幫我一個月減吋半!:love ...

阿仔點幫你減肥呀?

複式洋房

回覆:PrettyPC 的帖子

我都決定停餵人奶,開始食supplements同自己係屋企做機減呀,見我個friend好成功! 我都一定得!

複式洋房

引用:我生完都肥左40幾磅,+老公唔比減話生完應該

原帖由 ivychanhk 於 13-12-14 發表
我生完都肥左40幾磅, 老公唔比減話生完應該肥, 肥先好, 不過我想減呀.
你老公咁好嘅!!

複式洋房

我生之前170磅,生完145磅。老公成日叫我一齊減肥,餐餐食齋面。我唔應承,最緊要系搞翻好身體先啊,最好六個月先減肥咯!

首頁

尾頁

跳至