親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

聖誕節大約12/27會上清境住一晚, 請問有無JM之前呢個時候去過?

上"合歡山"有無雪睇? 清境會唔會好凍? 得幾度..

因為會帶埋我媽咪去, 要預備使唔使買定D打底衫.

男爵府

回覆:糯米B 的帖子

而家合歡山已經有雪,所以如果Xmas去,應該仲凍。
同埋上山條路因為有雪,應該有D危險,你去之前最好check下
我下星期去

男爵府

引用:而家合歡山已經有雪,所以如果Xmas去,應該

原帖由 butterfly22 於 13-11-30 發表
而家合歡山已經有雪,所以如果Xmas去,應該仲凍。
同埋上山條路因為有雪,應該有D危險,你去之前最好check ...
我今年暑假去過,要行好多個山頭先到,諗住再去帶埋我媽去睇風景。咁到時等我問下民宿D人意見先,如果危險就唔上,始終我地要帶1老1小~

唔該晒呀!

別墅

回覆:聖誕節清境一問

我也是聖誕上清境一天,預計氣溫有十幾度,合歡山高度三千幾米,氣温預計零至五度。我會join 民宿安排的日出團,安全方面不太擔心,畢竟開車的對這環境也習以為常,有冇雪視乎當時濕度。

男爵府

引用:我也是聖誕上清境一天,預計氣溫有十幾度,

原帖由 芷瑤爸爸 於 13-12-01 發表
我也是聖誕上清境一天,預計氣溫有十幾度,合歡山高度三千幾米,氣温預計零至五度。我會join 民宿安排的日 ...
好詳盡資料呀~ 到時睇情況先再決定,唔該晒!!

睇日出要好早起身集合呀!天寒地冬~我無咁好毅力!

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

引用:聖誕節大約12/27會上清境住一晚,+請問有無J

原帖由 糯米B 於 13-11-29 發表
聖誕節大約12/27會上清境住一晚, 請問有無JM之前呢個時候去過?

上"合歡山"有無雪睇? 清境會唔會好凍? 得 ...
我都係27上機台中直去清境 但28/號早上先去合歡山

男爵府

引用:Quote:原帖由+糯米B+於+13-11-29+發表聖誕

原帖由 jacky1666_hk 於 13-12-07 發表
我都係27上機台中直去清境 但28/號早上先去合歡山

我27號台北去清境,下晏上合歡山,28號朝去青青草原睇羊咩咩,跟住番台北 ~

水晶宮

糯米B 發表於 13-12-7 12:28
我27號台北去清境,下晏上合歡山,28號朝去青青草原睇羊咩咩,跟住番台北 ~

...
請問清境去奧萬大/合歡山有咩車去啊?
欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

男爵府

引用:Quote:糯米B+發表於+13-12-7+12:28+我27號

原帖由 wsyggk 於 13-12-07 發表
我地坐民宿安排既小巴去~

奧萬大-今年暑假^^

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

wsyggk 發表於 13-12-7 13:55
上網查 e-go,呢兩到有觀光巴士去

wsyggk  thx  發表於 13-12-10 08:27

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+jacky1666_hk+於+13-12-07+發

原帖由 糯米B 於 13-12-07 發表

...
我想睇日出 所以28朝上合歡山,落山食早餐後睇羊咩咩 之後去日月潭~

男爵府

引用:Quote:原帖由+糯米B+於+13-12-07+發表我27

原帖由 jacky1666_hk 於 13-12-07 發表
我想睇日出 所以28朝上合歡山,落山食早餐後睇羊咩咩 之後去日月潭~

...
行程緊湊!!

大宅

回覆 糯米B 的帖子

請問台中----清境, 你會先在集集, 埔里玩再-----清境. 包車直上 ntd 2500,
我正午12:00到台中, 不知直上清境, 還是先到集集...

另外我會在埔里宿一晚, 但未找飯店, 包車一天 ntd 4000.

大家點睇.

男爵府

wangc 發表於 13-12-9 13:24
回覆 糯米B 的帖子

請問台中----清境, 你會先在集集, 埔里玩再-----清境. 包車直上 ntd 2500,

呢個真係答你唔到了.......
我係喺台北joint local tour - "燦星旅遊", 早一日到台北, 第二日一早"台北車站"上旅遊巴坐幾個鐘直踩上清境, 住一晚民宿, 第二日一早去草原, 中午度上番旅遊巴經埔里一陣再直踩回台北.

珊瑚宮

引用:回覆+糯米B+的帖子請問台中----清境,++你會

原帖由 wangc 於 13-12-09 發表
回覆 糯米B 的帖子

可以先機場包車到清境,第二天傍晚搭巴士落埔里(住),第三天包車玩到台中,(比較平車費行程)

(但住宿一定要方便,你都吾想拿行李周圍走)

大宅

引用:聖誕節大約12/27會上清境住一晚,+請問有無J

原帖由 糯米B 於 13-11-29 發表

上"合歡山"有無雪睇? 清境會唔會好凍? 得 ...
剛去完合歡山,結霜中!
都幾涷

男爵府

引用:Quote:原帖由+糯米B+於+13-11-29+發表聖誕

原帖由 魚b 於 13-12-09 發表
剛去完合歡山,結霜中!
都幾涷
D霜好靚呀!

正!有雪睇!要帶定打底衫!!

大宅

回覆 糯米B 的帖子

你咁玩幾$/天?

男爵府

引用:回覆+糯米B+的帖子你咁玩幾$/天?

原帖由 wangc 於 13-12-09 發表
回覆 糯米B 的帖子

你咁玩幾$/天?
等我問問C6先~

水晶宮

糯米B 發表於 13-12-7 15:07
我地坐民宿安排既小巴去~

奧萬大-今年暑假^^
thx~我住空中花園, 到時問下有無車先
欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

首頁

尾頁

跳至