美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 成日減肥都唔成功.今次決定用最實際嘅方法(游水)大家點睇呀??

漫遊機就係成個人企上去, 對手抓住兩枝棍, 一前一後,而對腳踏住個pedal 腳踏, 腳向前撐而對手抓就會前後咁郁, 有0的似做滑雪,不過滑雪就雙手一齊, 但漫遊機對手就一前一後撐下撐下。
你去到占度, 一見就知我講邊隻。
因為部機都唔細, 如果家居用, 好似唔係咁常見。都係去占做會好0的。講真, 我朋友買左部單車機, 諗住一面睇電視一面做, 點知都係0徙氣, 因為0係屋企, 推動力唔夠, 好容易會放棄。但係去占, 一來成間占0的人都郁, 你去到就好自然受感染, 二來去得到, 都換晒衫, 一定會做。三來, 比左月費, 唔去白比, 經濟推動下, 點都會去做下。努力.....[quote]
亞菊 寫道:
siufung,
老虎囡2010年2月10日於嘉諾撒出世喇, 早過預產11日~ 重6.71磅

複式洋房

Re: 成日減肥都唔成功.今次決定用最實際嘅方法(游水)大家點睇呀??

Hi sisters, 我都黎講下啦...

肥胖歷史:廿幾歲肥肥地120磅 ~ 40歲150幾磅
身高:5呎3吋
一年前:159磅
半年後:115磅
一年後:104 ~ 106磅
飲食方法:六天工作日帶飯盒清淡飲食,假日任食。

我係主攻跑步機,調最高斜度急步行1小時,每次burn到6百幾卡;跟住會隔日拉划艇機和踩單車約20分鐘,for手臂、背肌和下身,每日共burn約800卡。

不要怕年紀大新陳代謝慢...難減,我係40歲至減架... 一樣得!其實人人都可以做到,就看你願唔願意將這潛力發揮出來。減肥忍口係辛苦... 辛苦唔過陀仔10個月,做運動係辛苦(其實只係頭一個月)... 辛苦唔過半夜起身餵夜奶!

依家我gym係enjoyable,1星期6日咁有動力係追求運動後既暢快感,感覺就像別人愛唱K、打麻雀或上網一樣,真係唔去唔舒服。

子爵府

勁, 我都好有同感。其實運動呢樣野好得意,你唔做開一開始時會好似上刑場咁, 喊晒口。但如果做開左, 直情會愛上左, 唔做唔舒服, 而且真係對身體好好, 心率同血壓都控制得最佳。訓又訓得好左。
我今次都要做番運動減20磅呀!
julielam621 寫道:

肥胖歷史:廿幾歲肥肥地120磅 ~ 40歲150幾磅
身高:5呎3吋
一年前:159磅
半年後:115磅
一年後:104 ~ 106磅
飲食方法:六天工作日帶飯盒清淡飲食,假日任食。

我係主攻跑步機,調最高斜度急步行1小時,每次burn到6百幾卡;跟住會隔日拉划艇機和踩單車約20分鐘,for手臂、背肌和下身,每日共burn約800卡。

不要怕年紀大新陳代謝慢...難減,我係40歲至減架... 一樣得!其實人人都可以做到,就看你願唔願意將這潛力發揮出來。減肥忍口係辛苦... 辛苦唔過陀仔10個月,做運動係辛苦(其實只係頭一個月)... 辛苦唔過半夜起身餵夜奶!

依家我gym係enjoyable,1星期6日咁有動力係追求運動後既暢快感,感覺就像別人愛唱K、打麻雀或上網一樣,真係唔去唔舒服。
老虎囡2010年2月10日於嘉諾撒出世喇, 早過預產11日~ 重6.71磅

禁止訪問

男爵府

游水真係一個好好既運動,但..............我不懂游泳 :-(

男爵府

但不會變咗肌肉人嗎?
julielam621 寫道:

複式洋房

Asher 寫道:
但不會變咗肌肉人嗎?

我做既全是帶氧運動,負重運動至會變肌肉人~

男爵府

Asher 寫道:
游水真係一個好好既運動,但..............我不懂游泳 :-(
我都唔識 我有朋友之前只係游水減肥,3個月後廋左好多

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

我唔知你肥成點, 但有些忠告.
游水跑步同踏單車同樣是帶氧運動, 但用法有別.
肥人要減磅應該由游水或踏單車開始, 因為這2 種運動可避免踝關節及膝關節受傷.
待BMI到某一指數時才轉用跑步.

ww? 寫道:
我就減咗磅後,先去游水,因為以前肥唔敢游,咁大個人先去學,希望快D學識啦!
加油!

禁止訪問

子爵府

絕對同意!!
ian723 寫道:
我唔知你肥成點, 但有些忠告.
游水跑步同踏單車同樣是帶氧運動, 但用法有別.
肥人要減磅應該由游水或踏單車開始, 因為這2 種運動可避免踝關節及膝關節受傷.
待BMI到某一指數時才轉用跑步.

[quote]
ww? 寫道:
我就減咗磅後,先去游水,因為以前肥唔敢游,咁大個人先去學,希望快D學識啦!
加油!
[/quote]

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至