親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

兩間三人房差不多价錢,skypark 三間房价都差不多,唔知選边間好?
有無意見提供?

別墅

回覆:CarolChan 的帖子

我之前都响呢兩間之間掙扎左好耐,最後揀左Nine Tree因為房間面積大d,新d,近機場巴士站, 後晚出發

大宅

Nine Tree 29" 打開不夠放, 我住08室, 話是double room 最大, 除非delux double room. 但無房, 無upgrade.

大宅

引用:我之前都响呢兩間之間掙扎左好耐,最後揀左

原帖由 Baby16 於 13-12-02 發表
我之前都响呢兩間之間掙扎左好耐,最後揀左Nine Tree因為房間面積大d,新d,近機場巴士站, 後晚出發

...
等你返來分享下,我二月先出發

大宅

引用:Nine+Tree+29"+打開不夠放,+我住08室,+話是

原帖由 winwinpig 於 13-12-02 發表
Nine Tree 29" 打開不夠放, 我住08室, 話是double room 最大, 除非delux double room. 但無房, 無upgrade. ...
我一家四口訂三人房,唔知夠唔夠空間,其中有兩晚要訂double room 再加床先有房,skypark 就全程有三人房,所以決定唔到,坐机埸巴士nine tree 係唔係方便過 skypark?

大宅

CarolChan 發表於 13-12-3 01:33
我一家四口訂三人房,唔知夠唔夠空間,其中有兩晚要訂double room 再加床先有房,skypark 就全程有三人房, ...

唔知skypark (有幾間), Nine Tree 很近 Airbus, not longer than 5mins. Easy to find.

男爵府

回覆:nine tree/skypark central?

如果係 sky park 3近 airport bus stop,世宗酒店旁, nine tree 行多過一條街,但可接受。要記住唔可帶太多行李呀,始終自己拉住行一段路程!
Nine tree 新淨好住,我會㨂呢間多D, 我上次去坐 airport bus但回程出機場撘的士,因買多嘢,行李勁重費事拉去 airport bus station

大宅

引用:如果係+sky+park+3近+airport+bus+stop,世

原帖由 emmamay 於 13-12-03 發表
如果係 sky park 3近 airport bus stop,世宗酒店旁, nine tree 行多過一條街,但可接受。要記住唔可帶太多 ...
到韓國回程一定多行李,怕天气凍地又滑,難行,你上次出机埸的士大約幾錢,一家四囗連行李,坐得下嗎?

大宅

引用:Quote:CarolChan+發表於+13-12-3+01:33+我

原帖由 winwinpig 於 13-12-03 發表
唔知skypark (有幾間), Nine Tree 很近 Airbus, not longer than 5mins. Easy to find.
唔該哂

男爵府

引用:Quote:原帖由+Baby16+於+13-12-02+發表我之

原帖由 CarolChan 於 13-12-03 發表
等你返來分享下,我二月先出發
請問你喺邊度訂機票? 我網上見cathay賣$3771連稅,時間好好,俾人話貴喎!

男爵府

引用:Quote:原帖由+emmamay+於+13-12-03+發表如

原帖由 CarolChan 於 13-12-04 發表
到韓國回程一定多行李,怕天气凍地又滑,難行,你上次出机埸的士大約幾錢,一家四囗連行李,坐得下嗎?

...
的士大概四百幾蚊,差不多一小時到,nine tree 行少少就出大路容易有的士。上次我同老公兩個兩大件行李,你諗下的士 size同香港差不多,一家四口都可以吧!
但如果有小朋友,又唔想拉住行李行,咁不如揀 skylark III,舊D細D,但係大路旁 ,相對容易。唔知你小朋友幾大?
其實我都下星期再去,都book唔到nine tree,要住 ibis明洞! nine tree 成日滿。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

CarolChan 發表於 13-12-2 23:07
兩間三人房差不多价錢,skypark 三間房价都差不多,唔知選边間好?
有無意見提供?
我住過 skypark central III
好方便
一落樓下就地鐵
行前少少就機場巴士
2人房同2人房我地都有book
住 5樓3人房好大
有兩個浴室

大宅

引用:Quote:原帖由+CarolChan+於+13-12-04+發表

原帖由 emmamay 於 13-12-04 發表
的士大概四百幾蚊,差不多一小時到,nine tree 行少少就出大路容易有的士。上次我同老公兩個兩大件行李,你 ...
nine tree 成日满,即是好嘢來,点解你今次唔定skypark,
我小朋友細果個都8歲,的士有四件行李一定坐唔落,仲有無其他酒店介绍,要三張床?

大宅

引用:Quote:CarolChan+發表於+13-12-2+23:07+兩

原帖由 biancaho7 於 13-12-04 發表
我住過 skypark central III
好方便
一落樓下就地鐵
三人房有兩浴室咁大,攪到我心思思訂唔訂好

大宅

引用:Quote:原帖由+CarolChan+於+13-12-03+發表

原帖由 SMFM 於 13-12-04 發表
請問你喺邊度訂機票? 我網上見cathay賣$3771連稅,時間好好,俾人話貴喎!

...
我坐廉航 Eastar Jet,$1300+tax800

男爵府

引用:Quote:原帖由+emmamay+於+13-12-04+發表的

nine tree 成日满,即是好嘢來,点解你今次唔定skypark,
我小朋友細果個都8歲,的士有四件行李一定坐唔落 ...
唉,今次去同埋老爺奶奶,所以要住好小小

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

CarolChan 發表於 13-12-4 15:42
三人房有兩浴室咁大,攪到我心思思訂唔訂好

係呀
一個係獨立沖涼既
另一個就連toilet
2張3呎半床 + 1張雙人床
間房真係幾闊落下架
不過我唔知係唔係間間3人房都係咁呀吓

男爵府

回覆:biancaho7 的帖子

Nine tree 廁所抽風不好,門不到頂,亦是磨沙。如開大時,氣味一房都是,其餘ok

biancaho7    發表於 13-12-4 17:33

大宅

回覆:littleyoyo 的帖子

仲有無其他酒店介紹?
多年前住過PJ,今次想試新酒店

男爵府

引用:Quote:原帖由+SMFM+於+13-12-04+發表請問你

我坐廉航 Eastar Jet,$1300+tax800
ic. 的確好抵坐,係時間差少少。thank you!

首頁

尾頁

跳至