想生BB

跳至

首頁
12345...6

尾頁

伯爵府

試咗9個月,都仲未有〜
有少少灰心,但每個月仲抱住希望〜
其實目前生活順景,仔仔入到心儀幼兒園,今年底有機會升職,但我最想要嘅偏偏未有〜
可能前幾個月太忙,結果身體變差,cycle 變咗24-25日,亂七八糟,要重新睇中醫再調理身體〜
大家第二胎試咗幾耐?
希望大家一齊快啲bingo!

別墅

um...我都係等梗第二胎, 今個月係第二個cycle, 今日係due day....我無check呀...諗住過埋今日無m先check. 不過講真, 應該唔中了, 因為之前上胎bingo的先兆, 完全都無, 所以預左都係撲空, 或者有時咁諗, 我地有一個己經好幸福了....再有第二胎當係bonus 啦....一切隨緣...咁樣你會無咁緊張同壓力.

大宅

回覆 小貓1124 的帖子

same here I have been trying for 8 cycle la. Very disappointed! How old is your son now?? My daughter is already 2.5 years old. I am thinking to have natural IUI this cycle.

大宅

回覆:蝦mo 的帖子

頭幾個cycle都仲可以放鬆,等極都冇就係會緊張同有壓力!我第一胎第一個cycle就bingo,諗住第二胎好易,點知等咁耐!你小朋友宜家幾大?

伯爵府

引用:回覆+小貓1124+的帖子same+here++I+have+be

原帖由 babysuccess 於 13-12-05 發表

same here I have been trying for 8 cycle la. Very disappointed! How ...
23 months, I\'ll go for medical check with husband in Jan if still no news this month.

伯爵府

引用:頭幾個cycle都仲可以放鬆,等極都冇就係會

頭幾個cycle都仲可以放鬆,等極都冇就係會緊張同有壓力!我第一胎第一個cycle就bingo,諗住第二胎好易,點知 ...
23個月〜

大宅

因為餵人奶一年, 一年都冇黎M, 停餵3個月後又有左, 其實係有諗住生多個, 但冇諗過甘快, 其實唔諗唔理...BB 真係會好快黎(上一次我太太太想要啦, 試左成年都唔得, 係放棄晒先至有)樓主, 放鬆心情, 因為真係好大影響架!

別墅

babysuccess 發表於 13-12-5 10:33
頭幾個cycle都仲可以放鬆,等極都冇就係會緊張同有壓力!我第一胎第一個cycle就bingo,諗住第二胎好易,點知 ...

阿女24個月啦....所以都諗住開始第二胎....呢d 野好講緣份, 天意o既~!!!

伯爵府

引用:um...我都係等梗第二胎,+今個月係第二個cyc

原帖由 蝦mo 於 13-12-05 發表
um...我都係等梗第二胎, 今個月係第二個cycle, 今日係due day....我無check呀...諗住過埋今日無m先check. ...
我老公都係咁講,但好難,第一胎4個cycle 有,無諗過第二胎咁難中

大宅

Hope we can get bingo this cycle! I am at Day 4 now and if I get bingo, this will be the best present for 2014!! Add oil together!!

大宅

回覆 蝦mo 的帖子

I am getting very old la so I don't want to wait too long

別墅

回覆:第二胎,好耐都未有

我都打算追多個,而家仲餵緊人奶,仔仔就13個月,都係隨緣咋,

大宅

回覆 SANA901 的帖子

I heard alot of ppl said once you stop breast feeding, you will get pregnant very easily. If you want one more, grab the golden opportunity

伯爵府

引用:回覆+小貓1124+的帖子Hope+we+can+get+bing

Hope we can get bingo this cycle! I am at Day 4 now and if I get bingo, this ...
I\'m Day 2 today, will go for Chinese Dr again next week!

伯爵府

引用:回覆+小貓1124+的帖子same+here++I+have+be

same here I have been trying for 8 cycle la. Very disappointed! How ...
How much does it cost for Natural IUI? Do u have any dr recommended? Thx!

伯爵府

引用:回覆+小貓1124+的帖子因為餵人奶一年,+一年

原帖由 ionfish 於 13-12-05 發表

因為餵人奶一年, 一年都冇黎M, 停餵3個月後又有左, 其實係有諗住生多個, 但冇諗過甘 ...
睇嚟我都要放棄〜

別墅

我都試左5個CYCLE到現在都仲未有, 真係好心灰!

大宅

回覆:小貓1124 的帖子

Yes 我已經睇咗5個月中醫。咁我哋due date 咪應該好近?我cycle 28-30 日。next m due date should be around 29 to 31 Dec. 2013 最後一擊!

伯爵府

引用:Yes+我已經睇咗5個月中醫。咁我哋due+date+

Yes 我已經睇咗5個月中醫。咁我哋due date 咪應該好近?我cycle 28-30 日。next m due date should be arou ...
我原本cycle 27-29日,依兩個月變咗24-25日,灰,我停咗3個月冇睇中醫,因為太忙,醫師話同我清咗感冒再調理身體〜
上次都調理咗8個月先中,我身體唔好〜
我想試人工,但c6唔肯,話隨緣

伯爵府

HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 熱血勳章 畀面勳章 爸B勳章 BK Milk勳章 DHA勳章

My daughter is 4.5 years old already, I also try 3 cycle, also haven't got the good news, feel so sad

首頁
12345...6

尾頁

跳至