想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:babysuccess 的帖子

希望下個cycle有我份

大宅

回覆:babysuccess 的帖子

有報告請update我哋,係咪周醫生幫你照?幾錢?祝一切順利

大宅

回覆:honey_bun 的帖子

周醫生會 refer 你去仁安照,多數係男醫生。我係陳醫生 refer 嘅,去旺角或銅鑼灣嘅lab照.我去旺角。$1,800.

大宅

引用:我其實舊年12月時bingo咗(試咗3個cycles),+

原帖由 honey_bun 於 13-12-09 發表
我其實舊年12月時bingo咗(試咗3個cycles), 但小x 跟住4月再開工至到而家都未有聲氣
試咗一 ...
你試natural 定 IUI? 邊個醫生?有冇照過輸卵管?

大宅

引用:Quote:原帖由+honey_bun+於+13-12-09+發表

原帖由 babysuccess 於 13-12-09 發表
你試natural 定 IUI? 邊個醫生?有冇照過輸卵管?
仁安周醫生iui, 周醫生建議針藥iui好D!
我未照過輸卵管的,但7月時打水做影發現子宮內有色肉, 做咗腔腹鏡切咗。
今次iui失敗咗, 自己要求照輸卵管,但周醫生叫我見見佢先,明早會見,再update大家

伯爵府

引用:Quote:原帖由+babysuccess+於+13-12-09+發

原帖由 babysuccess 於 13-12-09 發表
照完。等一個鐘,照幾分鐘。醫生好cool,全程冇講過一句嘢。姑娘就幾好。報告2曰後先出,姑娘話應該冇事。姑 ...
昨日再睇中醫,佢同我講排卵前要連do3日,唔好等排卵日先do~
想起中第一個嗰次,都好似係有連do3日,今次試吓〜
想要多個都好似好難

大宅

回覆:honey_bun 的帖子

其實我都唔知係唔係要照輸卵管。我問醫生駛唔駛照,佢話都可以照下嘅!係囉,你見完周醫生update我哋你嘅情況喇!

大宅

引用:Quote:原帖由+babysuccess+於+13-12-09+發

原帖由 小貓1124 於 13-12-10 發表
昨日再睇中醫,佢同我講排卵前要連do3日,唔好等排卵日先do~
想起中第一個嗰次,都好似係有連do3日,今次試 ...
西醫會叫你隔日Do Do, 係吖,要排卵之前就開始,若你 day 15排,就 day 13開工。day 13, day 15 同 day 17咁囉。不過你話你上次連do三日中咗,你都可以今個cycle試下。

伯爵府

引用:Quote:原帖由+小貓1124+於+13-12-10+發表昨

原帖由 babysuccess 於 13-12-10 發表
西醫會叫你隔日Do Do, 係吖,要排卵之前就開始,若你 day 15排,就 day 13開工。day 13, day 15 同 day 17 ...
隔日Do唔中
咩都試吓啦〜

大宅

回覆:小貓1124 的帖子

咁你今個 cycle 試下連 Do 三日得唔得。真係咩野都要試下嫁啦!

大宅

babysuccess 發表於 13-12-5 10:33
頭幾個cycle都仲可以放鬆,等極都冇就係會緊張同有壓力!我第一胎第一個cycle就bingo,諗住第二胎好易,點知 ...

我同你一樣呀, 等到我無晒心機, 試左成年了, 第一胎時第一個cycle就中了。

別墅

回覆:第二胎,好耐都未有

我等m come覺得今個月都係吾中
要再努力喇

大宅

回覆:kwokbobo 的帖子

真係唔知點解第二胎會等咁耐你大果個幾大?

大宅

babysuccess 發表於 13-12-10 11:45
真係唔知點解第二胎會等咁耐你大果個幾大?

兩歲半了, 你的呢?

大宅

回覆:kwokbobo 的帖子

兩歲八個月

大宅

babysuccess 發表於 13-12-10 21:34
兩歲八個月

同你差唔多時間

大宅

babysuccess 發表於 13-12-9 17:03
照完。等一個鐘,照幾分鐘。醫生好cool,全程冇講過一句嘢。姑娘就幾好。報告2曰後先出,姑娘話應該冇事。姑 ...

痛唔痛架??照一照輸卵管要幾多錢?兩邊輸卵管都照架??

大宅

回覆:第二胎,好耐都未有

第一胎一擊即中,第二胎足足半年先中,真係有壓力

大宅

引用:Quote:babysuccess+發表於+13-12-9+17:03+

原帖由 kwokbobo 於 13-12-10 發表
痛唔痛架??照一照輸卵管要幾多錢?兩邊輸卵管都照架??
比我想像中冇咁痛,全程大概幾分鐘就OK。係吖,會照曬兩邊。我起初以為照果個cycle可以繼續試,醫生同姑娘都話冇問題。但我係另外一個post啲姊妹話照果個cycle要避喎!又要等多一個cycle,灰爆!

大宅

引用:第一胎一擊即中,第二胎足足半年先中,真係

原帖由 runningmum 於 13-12-10 發表
第一胎一擊即中,第二胎足足半年先中,真係有壓力
半年已經好好,我今個月已經係第9個cycle,今個cycle 仲要避,真係有D想放棄

首頁

尾頁

跳至