心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

近呢幾年發生得太多唔開心既事... 所有野都總係節外生枝... 點算好...

子爵府

回覆 ming_ming_wai 的帖子

當一個人不開心時,有沒有發覺原來更多的不開心事情會跟著來,所以我們在遇到不開心時,應先好好冷靜下來,上天既然要我們面對一些挫折,一定有其含意,今天可能你覺得怎麼這麼多不開心的事情,但是其實當我們在極不開心的冋時,你往往會發現一些平日你沒有留意到的事物。如在低潮時你才會發現哪個朋友是待你最好的,原來家人是這麼支持自己的?原來自己不是孤單的…

凡事多向正面的方向去想,你會發現你會找到走出困局的路,相反如果天天為做了的事後悔,你就會錯失了修正或補救的機會。

加油!只要你願意勇敢去面對,世上除了生和死外,還有甚麼過不去呢?

happywl  講得岩..除了生與死,其他都是小事..  發表於 13-12-25 20:41
mc <()>

複式洋房

引用:回覆+ming_ming_wai+的帖子當一個人不開心

原帖由 mc 於 13-12-12 發表
回覆 ming_ming_wai 的帖子

當一個人不開心時,有沒有發覺原來更多的不開心事情會跟著來,所以我們在遇到 ...
你講得好好呀!!

洋房

回覆:心事...

發生d咩事,講出黎大家可能幫到你

大宅

我發現自己經常被人欺負...

無論係朋友又好, 自己屋企人又好, 男朋友屋企人都好...

我係一個比較靜同內向既人, 我都係近呢幾年先開始學識有人對自己無理取鬧時, 就應該要反抗...

但我真係好攰, 因為發現身邊真係太多性格好差既人...

happywl  如何欺負你?你可於適當時候say no, 擁有自己立場!大家理性討論即可啊!! =)  發表於 13-12-25 20:43

禁止訪問

回覆:心事...

水晶宮

引用:我發現自己經常被人欺負...無論係朋友又好,

原帖由 ming_ming_wai 於 13-12-20 發表
我發現自己經常被人欺負...

無論係朋友又好, 自己屋企人又好, 男朋友屋企人都好...

大宅

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至