懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

度頸皮正常,1.3mm,但今日診所打黎話驗血係高危,係1:146,要我再抽血做T21。請問大家我應該做抽胎水,定T21?T21準確度只有99.幾個%,我宜家好擔心

別墅

回覆:littlebobo113 的帖子

好多假陽性ga, 唔使過份擔心wor!!!!! 我都抽過胎水,感覺好似抽血咁,唔痛ga! 希望BB健健康康!!!

男爵府

引用:好多假陽性ga,+唔使過份擔心wor!!!!!+我都

原帖由 sybiles 於 13-12-16 發表
好多假陽性ga, 唔使過份擔心wor!!!!! 我都抽過胎水,感覺好似抽血咁,唔痛ga! 希望BB健健康康!!!

...
多謝你的關心!醫生叫我做T21,但我怕準確度只有99.%

別墅

驗咩都好冇醫生會講100% ga, 99%已經肯定ga la

大宅

In your case, i think u have high free beta hcg or lower than normal papp-a level since your neck thickness is good enough.

複式洋房

俾我會做nifty,平啲同可靠,放鬆呀,好多都係假陽性的,嗰時我都係

男爵府

引用:驗咩都好冇醫生會講100%+ga,+99%已經肯定ga

原帖由 sybiles 於 13-12-16 發表
驗咩都好冇醫生會講100% ga, 99%已經肯定ga la
知道thx

男爵府

引用:俾我會做nifty,平啲同可靠,放鬆呀,好多都

原帖由 miafan 於 13-12-16 發表
俾我會做nifty,平啲同可靠,放鬆呀,好多都係假陽性的,嗰時我都係
我會盡量放鬆,但一想起就想喊請問nifty是否比其他可靠?

子爵府

回覆:驗oscar,頸皮正常,驗血高危,好擔心

我同你一樣, oscar 高危。我使左nifty。 不過我係未知oscar result。 已經驗埋nifty。 而家等緊result。

複式洋房

nifty係九十幾%準,(實際幾多唔記得)嗰時我右係高危,之後第2日即刻約做nifty,我去劉e生度做,其實初時去照會有個初步嘅結構照埋,e生都和我家講照晒都無唐氏的特徵,之後佢會親自幫你抽血,成個過程令我放心好多(當然之前我收倒e院電話話高危嗰刻我都喊爆),所以,你真係唔好太擔心,因為無用,如去求證下bb唔係先係要做嘅嘢,我唔簡羊水係因為我唔想等到十六週同埋有風險,nifty大約十日有報告通知你,但其實嗰十日都好放心,因為我真係好相信劉e生。

男爵府

引用:nifty係九十幾%準,(實際幾多唔記得)嗰時

原帖由 miafan 於 13-12-17 發表
nifty係九十幾%準,(實際幾多唔記得)嗰時我右係高危,之後第2日即刻約做nifty,我去劉e生度做,其實初時去 ...
Thx

複式洋房

回覆:驗oscar,頸皮正常,驗血高危,好擔心

不用擔心,我第一胎時照頸皮有陰影,驗血後幾十份之一,最後要去威爾斯抽絨毛再驗,雖然過程辛苦&痛,最後無事,2日後姑娘打電話來說報告一切正常,仲講埋比我知係女仔㖭
祝你同bb 都無事啦

首頁

尾頁

跳至