自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

好攪野的遲到處罰方法

TOM少的學校對遲到的學生定立了新的處罰方法,我聽了之後也不禁笑了起來。
處罰方法:同班層疊式
例如:5月1日,TOM少遲到,受罰人----TOM少
5月2日,傑仔遲到,受罰人-----TOM少、傑仔
5月7日,信仔遲到,受罰人-----TOM少、傑仔、信仔(此人已給前二人拍薑咁拍死了)
.
.
.
.
5日31日,大隻遲到,受罰人-----TOM少、傑仔、信仔......大隻(此人等不到放學已橫屍校園)
簡直是絕世好橋[img align=right]http://www.hkheadline.com/blog/upload_photo/14963/20070515122601438.JPG[/img]
連大細二鮑都讚口不絕

大宅

Re: 好攪野的遲到處罰方法

大宅

咪.......咪.......咪.......

大宅

如果我公司係甘,我每日都過吾到lunch time,就比人拍死左!

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

子爵府

呢個方法咪係以前d呀媽既教仔女方法囉!一個仔女錯,其他都一齊受罰.等佢地團結d喎!(我呀媽唔係用呢套呀!我都係聽番嚟架!)

別墅

唔洗怕,死就大家一齊死
cy1203 寫道:
如果我公司係甘,我每日都過吾到lunch time,就比人拍死左!

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我阿媽係用呢個方法。有2個兄弟姊妹打架, 另外幾個在房睇書, 就全部一齊"滕條炆豬肉",另外幾個其實都唔知發生咩事, 乖乖坐係度都被人打。老實講, 我就學唔到團結, 只係學到咩叫"不公平", 我地兄弟姊妹都好疏離。呢個方法一d都唔work。

Mrssslui 寫道:
呢個方法咪係以前d呀媽既教仔女方法囉!一個仔女錯,其他都一齊受罰.等佢地團結d喎!(我呀媽唔係用呢套呀!我都係聽番嚟架!)

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

呢個方法亞仔老師都有用呀,好work 吖!
佢地男校小息踢波最緊要,有同學曳,
就罰全班一齊封網,有得睇無得踢。
咁群眾壓力又好,有義氣唔想累街坊又好,
又真係有用喎,罰無得玩慘過打佢啦!

禁止訪問

睛靈勳章

子爵府

警察學校都係咁, 一班有咁多人, 所以罰得好甘!

男爵府

首頁

尾頁

跳至