懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

有「營」勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我6 week....日日作嘔又嘔唔出....
有冇人好似我咁作作下嘔變成真嘔?
還是一開始就即嘔?

別墅

回覆:有嘔嘅姊妹請進

我去到6wks,開始每朝早作嘔,7wks就一起身聞到煮早餐味就嘔。。。由朝嘔到晚。。。諗起都驚

大宅

我8week嘔到15week,,朝朝刷牙必定會嘔,有時去到零晨一,兩點又會嘔~~但過左呢個階段就好舒服

珍珠宮

我都係6w開始作嘔但嘔唔出試下買啲冬薑食下喇有舒緩嘅作用我捱過咗10w就好咗好多,之後仲有返貴口tim。加油啊!

男爵府

引用:我6+week....日日作嘔又嘔唔出....有冇人好

原帖由 imconfusing 於 13-12-25 發表
還是一開始就即嘔?
如果嘔,試下含d 冬薑片。。。
如果都唔得。。同醫生講攞d 止嘔藥啦。。
or 食d 虫草粉都有幫助。。。我嘔到而家,35 week 幾

別墅

我就係咁!由7weeks開始作嘔,去到8-9weeks就差不多每朝起身都會嘔

大宅

叻叻勳章 畀面勳章 陪月勳章

我快11w,都係有作嘔,試過有一晚真係嘔得出,仲連嘔3次,想死。

男爵府

我大部份時間作嘔,但嘔唔出。嘔得出有5次左右,一嘔就嘔出

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=forumdisplay&action=list&fid=10533

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章

我開頭有作嘔feel,呢度啲jm教我食梳打餅減少呢種feel•••it works

男爵府

食又食5到,一食就喪嘔,嘔到入左醫院了,平安夜入院到宜家吊緊第6支鹽水了,打左兩支止嘔針,成個月輕左10磅

男爵府

我由5w開始嘔到13w,食咩嘔咩,連飲水都嘔!總之就好惨!

大宅

依家10W,每朝起身都會嘔黃膽水,嘔到我眼水都出埋,好辛苦。

男爵府

同樓上jm一樣嘔到入院,25先剛出院

大宅

回覆:imconfusing 的帖子

我同你差唔多,又係一早起身作嘔但嘔唔出,咳咳下又作嘔,舊啖遲少少吐又作嘔,聞到油煙味又作嘔!但唔知點呢排鍾意食生果,可能酸酸地呱

珍珠宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我6+week....日日作嘔又嘔唔出....有冇人好

原帖由 imconfusing 於 13-12-25 發表
還是一開始就即嘔?
我以家7w5d.由5w幾6w開始作嘔
So far愈嚟愈常作嘔..唔知幾時先冇事

侯爵府

引用:Quote:原帖由+imconfusing+於+13-12-25+發

原帖由 cky2009 於 13-12-27 發表
我同你一樣,好辛苦

珍珠宮

有「營」勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

cky2009 發表於 13-12-27 13:57

I'm 7 week now. I find out if I don't eat breakfast I feel better so I don't eat in the morning now

and I have to eat something without flavor such as plain rice, plain biscuit, boiled vegetable

大宅

如果12周前嘔嘔下唔嘔會否有問題㗎?我有陰影

男爵府

我6w 開始胃頂, 試過2次頂到好辛苦自己嘔d野出來舒緩一下..

依家7w4. 最近2日都會刷刷下牙嘔. 我習慣食左野先刷牙, 所以會嘔番成份早餐出來... 有野食"煎"低嘔都冇咁辛苦

複式洋房

我一有左就開始嘔,嘔到生,慘無人道,我生時除開個肚,我仲瘦過未生時

首頁

尾頁

跳至