想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問第一次睇董醫生有什麼要預備?

我過兩日第一次(我day 5)睇董曉芳醫生,請問佢會睇我d咩架?我又要預備d咩呀?幾多錢?下次又幾時再睇?
同埋我其實都book左睇政府不育科,又係呢兩日有得睇,咁我睇政府好定董醫生好呀?請各位比d意見我

大宅

好媽媽勳章

Re: 請問第一次睇董醫生有什麼要預備?

你有冇以前d驗血報告証明你不育?有就帶晒去囉,有用既話佢會copy低。
佢診金第一次$400藥物另計 (連照ultrasound),多數幫你做個簡單檢查,check你個陰道,子宮,同埋ultrasound照下個卵巢。
如果你有時間,咪兩邊睇左先囉。不過,如果你好想生bb,董醫生會即刻開藥比你開始有關treatment.

複式洋房

董醫生好好架!

大宅

唔該晒wuws,
我仲問駛唔駛同老公一齊去架?我真係好想快d生bb,咁有關既tratment,即係咩黎架?咁day5可唔可以照輸卵管架?

大宅

BK Milk勳章

通常day10前 照輸卵管架~~
董醫生好細心好好人架!佢會幫你照下子宮,卵巢,排卵正唔正常..根據你既情況建議你做d咩野...如食藥+打針個d~
如果你老公未check精子,最好同你老公一齊去..可以同你老公check左精子先~~

大宅

thanks,bbiibbii
我老公1年前check過,係無問題(響家計會),咁而家需唔需要再check?

大宅

好媽媽勳章

你睇睇醫生有冇要求,不過一年前,應該ok掛。
佢都係叫你將樣本拎去化驗所,佢診所冇得驗老公d野o家。

如果你老公想去都可以同佢一起去,我老公都同我上左2次噤大把。

大宅

明白喇,唔該晒wuws,
你老公都算好架喇,肯同你去2次,好多男人都唔肯去架!
不過我諗我老公都應該會去,因為佢都好想要小朋友,
可惜,我地試左咁耐都唔得,再加上年紀又大,唉...... :-(

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

董醫生好好架! 又好人又細心, 我都係睇佢先有囡囡o架.
祝你都好快有啦

大宅

多謝你呀,傻豬仔
我都希望我會好似你咁,睇完董醫生會好快有bb啦!
不過,我又好擔心,睇左後,原來發現我有好多問題....

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

ilapril,
妳睇完可唔可以上嚟汇報一吓, 因我六月中先有得睇.
我同妳一樣,都好希望睇完董醫生會好快有bb
我都好擔心我有問題....

大宅

高齡產婦,
好呀,我睇完董醫生後,會上黎匯報一下情況
係呢,你而家有無睇中醫呀?

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

ilapril,
有呀,大圍東叔囉. 因為要六月中先睇到董醫生,又唔想浪廢呢個幾月嘅時間, 好心急呀, 又唔可以快d. 今個星期五我會上仁安聽講座,聽吓知多d先.

別墅

ilapril,

唔董醫生, 預
喜樂的心, 乃是良藥 :-P

大宅

高齡產婦,
我之前都有睇東叔架,但係我睇左成個月都無咩感覺,同我覺得佢幾求其,可能我唔夾佢啦,我而家都無睇中醫成兩個月喇,你去仁安聽講座,係咪之前要報名架?

sarahlin,
多謝你提醒我,所以我都諗住果日會放假

大宅

好媽媽勳章

ilapril, 高齡產婦
我想請問下董醫生o既電話同埋地址, 因為我都想book董醫生~

大宅

軒軒BB
please check PM

伯爵府

軒軒bb,
如果妳未睇過董醫生,最快係book仁安,但係好似聽人話比診所貴dd
sarahlin,
我估booking要等幾個月,睇醫生唔洗一日呱 ,要留d假之後用

大宅

好媽媽勳章

唔該晒ilapril同埋高齡產婦, o岩o岩打左去booking, 要等到10月3日先有得睇~

伯爵府

軒軒BB,
妳book 尖沙咀? why don't try 仁安? 到10月3日先有得睇, 想心急死人咩
i remembered, you live in hk island. :wink:
I've a suggestion, you can hold the TST booking, but book UNION on a weekend or anytime suit you, after your first visit, you can ask DR TUNG, can you change back to TST Clinic, I heard that we can do so, and also if you are not the new client, the booking waiting time maybe less than now.

首頁

尾頁

跳至