自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

MC(TIGER) 發表於 20-8-5 16:25
我睇左 好耐,未開始。
頭先憶世*睇左個磅同部機。
想從杯飲品開始,不過當午餐,再加肉食。

加油,好開始

大宅

HebeHebe 發表於 20-8-2 13:05
我用佢呢個方法係cycle 1 減左18lbs(即係56日),
而家 cycle 2緊~但今次減得唔多,過左28日,只係減左4磅左 ...

請問係咪要每次第7日先係open day?
可唔可以7日裏面其中1日做open day?

伯爵府

wasabikingdom 發表於 20-8-5 08:00
有無 link pl

係fb search你得我得行動組就會見到

伯爵府

未開始,請問係咪買磅,水樽,攪拌機就得?
請大家推介下~
好肥,想的起心肝

男爵府

Venusay1221 發表於 20-8-6 04:04
請問係咪要每次第7日先係open day?
可唔可以7日裏面其中1日做open day?

前後掉日子無所謂,只要唔係day 1,2已經openday就得

男爵府

camanbi 發表於 20-8-6 07:37
請大家推介下~
好肥,想的起心肝

水樽,攪拌機呢d開始唔買都得,水樽只係量下你一日飲幾多水,杯都一樣量到。攪拌器係打morningdrink用,如果唔諗住整morning drink 唔洗買。
係體脂磅就要買

反而要諗下買餸既材料,呢個先頭痛,好似我咁,星期一至五月返工,星期六日一次買勁多蔬果肉返屋企,拎到我死,雪櫃又唔夠大,每日都要準備自己既早,午餐,無工人姐姐既我,都幾辛苦 仲要諗埋個仔食咩,佢又唔食菜,我又勁食菜。。。

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

camanbi 發表於 20-8-6 07:37
請大家推介下~
好肥,想的起心肝

一齊加油,我呢兩年每年肥10磅,好灰。我家有磅,磅到脂肪同體重,所以就唔諗住買。屋企亦有攪拌機,不過好耐冇用..... 得閒搵下先,不過返工,都未必有時間朝早整morning drink.
諗住盡量戎咋,盡人事,唔好迫自己咁緊。昨日開始飲多了水,飲了2L幾,真係會好飽。
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

大宅

camanbi 發表於 20-8-1 15:25
Fb有個你得我得行動組
見好多都好成功飽住瘦,但唔係幾明要食咩?幾耐為一個cycle?
想買個體脂磅同攪拌手搖 ...

我冇跟足,就黎第四星期 減左七磅多少少
大家一齊加油(emoji)(emoji)

珍珠宮

回覆樓主:

收藏呢個帖先,一直想減糖減澱粉,但公司包飯成日俾藉口自己,等批入谷,希望減到少少啦

珍珠宮

減齡達人勳章

我冇跟足,但兩星期都輕咗差不多4磅,我有飲morning drink, 仲加隻烚蛋,水一定要飲夠,仲要慢慢飲
我冇特別買個水樽,用番平時用嗰個,係700ml, 甘就記住一日最少飲3樽。

男爵府

我早兩日啱啱入group , 呢幾日努力爬文中,準備下星期一開始

大宅

回覆 Venusay1221 的帖子

其實每個星期有一日係open day ~~所謂open day 係咩都食得~~但佢一直講緊open day 所食既野係放鬆唔係放縱

Cycle 1
Week 1 有7日(包括6日+1日open day)
Week 2 有7日(包括6日+1日open day)
Week 3 有7日(包括6日+1日open day)
Week 4 有7日(包括6日+1日open day)
Week 5 有7日(包括6日+1日open day)
Week 6 有7日(包括6日+1日open day)
Week 7 有7日(包括6日+1日open day)

Open 2 weeks(14日)

希望資料幫到你~~
如有問題可以再問 ^_^
祝大家減肥成功~~

大宅

HebeHebe 發表於 20-8-6 09:41
回覆 Venusay1221 的帖子

其實每個星期有一日係open day ~~所謂open day 係咩都食得~~但佢一直講緊open da ...

Thank you

大宅

3btsoi 發表於 20-8-6 07:43
前後掉日子無所謂,只要唔係day 1,2已經openday就得

Thank you

子爵府

我岩岩入左group,我想知如果要開始,有無話每一餐既份量要幾多,我見佢新手文淨係介紹有咩食得同食咩種類,但份量好似無提及 同埋可唔可以用代糖,因為我個人都好甜

男爵府

醒目開學勳章

BrandonMa 發表於 20-8-6 09:36
我早兩日啱啱入group , 呢幾日努力爬文中,準備下星期一開始
...

我都爬緊文,諗住下星期一開始。

大家努力

男爵府

我做重訓
唔知可以點跟
W1,2完全唔食澱粉點樣做運動?
有人跟到又做到重訓嗎?

伯爵府

3btsoi 發表於 20-8-6 07:46

水樽,攪拌機呢d開始唔買都得,水樽只係量下你一日飲幾多水, ...

小米磅好嗎?我想 join 試吓減

男爵府

子若 發表於 20-8-6 16:02
我岩岩入左group,我想知如果要開始,有無話每一餐既份量要幾多,我見佢新手文淨係介紹有咩食得同食咩種類, ...

份量無定,但有比例跟。

精製野佢地唔建議食,所以代糖應該都唔好,但我自己有買赤藻糖醇黎整左低醣牛油磅蛋糕,2,3星期食一次。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章

回覆樓主:

雪櫃放唔到太多蔬果
如果做杯飲品,2,3日都係相同嘅材料,得唔得架?
因為自己一個人飲,啲材料應該可以分2日用

首頁

尾頁

跳至